Benidorm formalitza la seua adhesió a les 'Ajudes Parèntesi' del Pla Resistir

El ple, a proposta del govern local, va aprovar sumar-se a este programa dirigit a sectors castigats per la pandèmia i al qual l'Ajuntament aporta quasi 790.000 euros
0
0
Ajuntament de Benidorm.
Ajuntament de Benidorm.

L'Ajuntament de Benidorm ha formalitzat hui la seua adhesió a les 'Ajudes Parèntesi' destinades a sectors productius afectats per la pandèmia i que s'emmarquen dins del conegut com a 'Pla Resistir'. L'alcalde, Toni Pérez, ha recordat que "el ple va aprovar el divendres una proposta del govern local per a adherir-se a este programa d'ajudes, que estan cofinançades pels Ajuntaments, Diputacions Provincials i Generalitat Valenciana".

"Hui –ha exposat– hem formalitzat este tràmit, a través del qual l'Ajuntament es compromet a aportar el 15% dels fons estimats per la Generalitat per a ajudar als autònoms i microempreses de la ciutat de sectors com l'hostaleria". En total, l'aportació de Benidorm serà d'aproximadament 790.000 euros, als quals se sumaran fons procedents de la Diputació i el Consell fins a sumar 5,2 milions.

Segons els càlculs del govern valencià, Benidorm és la cinquena ciutat de la regió amb un major volum de negocis i establiments afectats per la pandèmia i per les mesures restrictives adoptades per a frenar l'avanç de la Covid-19, com puguen ser el tancament perimetral de la regió o de l'hostaleria. Estes 'Ajudes Parèntesi preveuen prestacions de 2.000 euros per cada persona autònoma o microempresa, amb trams de millora de 200 euros per empleat afiliat a la Seguretat Social a 31 de desembre de 2020". De la tramitació d'estes ajudes s'encarregaran els mateixos Ajuntaments".

Toni Pérez ha lamentat que finalment estes 'Ajudes Parèntesi' no aconseguiran al conjunt del teixit productiu més afectat per la pandèmia tal com es va anunciar, ja que "sobre la base de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, quedaran fora" d'estes prestacions "totes les empreses d'estos sectors que superen els 10 treballadors, innombrables en el cas de Benidorm".

L'alcalde ha incidit en què "l'Ajuntament no desistirà de l'obstinació d'aportar recursos municipals a totes les iniciatives" pròpies o d'altres administracions dirigides "a fer costat al teixit productiu". Així, ha recordat que ja està en marxa "el concurs 'Benidorm T'Espera' que seguix el deixant del certamen d'Aparadorisme Nadalenc" i amb el qual s'entregarà un accèssit general a tots els participants de 500 euros.

A més, i tal com va traslladar divendres passat en sessió plenària la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, igual que en 2020, l'Ajuntament de Benidorm té previst llançar novament una línia d'ajudes per a empreses, comerços, pimes i autònoms, enfocada a minorar els efectes econòmics que la pandèmia ha ocasionat en el teixit productiu local, i que compten amb una inversió inicial ja contemplada de 2,5 milions d'euros".

A estes prestacions directes a empreses i autònoms, se sumen les ajudes a famílies, les bases de les quals s'estan ultimant i que compta amb una dotació, inicial i ampliable, d'altres 2,5 milions. "Esperem que estes ajudes puguen estar com més prompte millor a la disposició de la ciutadania".