EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

10:51 AM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament invertix 270.000 euros en esta obra, que s'iniciarà en les pròximes setmanes i que inclou la instal·lació de tirants d'ancoratge i noves malles de diferent obertura

Benidorm estabilitzarà els talussos del Tossal per a evitar possibles despreniments

11 juny 2019
Benidorm estabilizará los taludes del Tossal para evitar posibles desprendimientos

L'Ajuntament de Benidorm iniciarà en les pròximes setmanes les obres d'estabilització dels talussos del vessant nord-est del Tossal de la Cala, la que recau sobre el carrer Luarca, per a evitar possibles despreniments. L'alcalde i la regidora d'Urbanisme —tots dos en funcions—, Toni Pérez i Lourdes Caselles, han informat que en este projecte s'invertiran 271.116,84 euros amb l'objectiu d'eliminar "la causa i els danys que patix actualment la zona del talús, evitant que es reproduïsquen".

Pérez ha explicat que estos treballs seran a càrrec d'una empresa especialitzada en contenció de talussos i es realitzaran en "un vessant amb un desnivell de fins a 48 metres".

La primera fase de les obres se centrarà en "sanejar i adequar el talús, eliminant els blocs de roca que es troben sòls o dispersos". Tot seguit "es recol·locara la malla de triple torsió que es troba actualment en el talús", i s'instal·laran "tirants d'ancoratge permanent que cusen els blocs superficials més inestables". També es col·locarà "una doble malla que connecte tots els caps dels tirants d'ancoratge" amb dos tipus de xarxa diferents: una de major resistència que evite la caiguda de futurs despreniments, i una altra de menor obertura que reculla els possibles fragments de roca de grandària més xicoteta".

Donada la complexitat per a emprar mitjans auxiliars en el talús a causa de l'important desnivell, "els equips treballaran despenjant-se pel vessant i correctament ancorats per a garantir la seguretat tant del personal com de les edificacions existents".

L'alcalde ha assenyalat que estos treballs generaran "molèsties" sobretot als veïns més pròxims, si bé ha incidit que es tracta d'una actuació molt necessària "amb la qual perseguim que l'estabilització dels talussos siga definitiva". Tant l'alcalde com Caselles han indicat que esta estabilització ha d'executar-se sense demora perquè estiga conclosa abans de l'arribada de possibles pluges torrencials a la tardor, ja que "els despreniments solen produir-se de forma recurrent quan es donen episodis de precipitacions".

Etiquetes