Benidorm duplica la neteja de contenidors i varia els horaris per a depositar el fem

Es demana a la ciutadania que s'abstinga de traure utensilis per a donar prioritat a altres actuacions de neteja i desinfecció
0
0
Benidorm duplica la neteja de contenidors i varia els horaris per a depositar el fem
Benidorm duplica la neteja de contenidors i varia els horaris per a depositar el fem

La Regidoria de Neteja Viària, a través de la concessionària del servici —Foment de Construccions i Contractes (FCC)— ha intensificat la neteja i desinfecció dels contenidors de fem de la ciutat. Segons ha informat l'edil de l'àrea, José Ramón González de Zárate, "en aquests moments les màquines 'llava contenidors' estan treballant en horari diürn i nocturn per a doblegar així la neteja". Per això, ha demanat a les comunitats de propietaris amb contenidors propis "que no els retiren de la via pública fins passat el migdia, per a així facilitar aquesta tasca de neteja i desinfecció als operaris del servici del torn del matí".

De Zárate ha indicat que "també hem avançat i ampliat l'horari perquè la ciutadania deposite el fem en els contenidors, per a així evitar en la mesura que siga possible que la gent coincidisca fent aquesta tasca i facilitant també que la recollida es realitze abans i el servici se centre en l'esmentada neteja i desinfecció del mobiliari".

Així, el nou horari per a depositar el fem serà de 16.00 a 22.00 hores. L'edil ha assenyalat que "és important que es respecten aquests horaris per a no impossibilitar la neteja dels contenidors". De la mateixa manera, ha demanat a la ciutadania que mentre dure l'estat d'alarma pel coronavirus "no es traguen estris a la via pública, ja que els servicis de neteja estan centrats en la desinfecció dels espais públics". No obstant això, "si hi ha un cas d'urgència i inajornable, preguem que es concerte cita prèvia a través del telèfon 96 585 51 84".

En aquests moments, s'estan netejant diàriament una mitjana de 150 contenidors.

D'altra banda, efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) s'han desplaçat a la ciutat per a procedir a la neteja i desinfecció de la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya.