Benidorm dóna prioritat a l'estudi del projecte bàsic del centre de salut del Racó de l'Oix presentat per Conselleria

El document és previ a la licitació de les obres, que el govern local reclama que s'inicien com més prompte millor
0
0
Benidorm dóna prioritat a l'estudi del projecte bàsic del centre de salut del Racó de l'Oix presentat per Conselleria
Benidorm dóna prioritat a l'estudi del projecte bàsic del centre de salut del Racó de l'Oix presentat per Conselleria
El PP presentarà esmenes en Les Corts perquè Conselleria reprograme l'obra i concentre el gruix de la inversió en 2020.

L'Ajuntament de Benidorm donarà "prioritat" a l'estudi del projecte bàsic i d'activitat del nou centre de salut del Racó de l'Oix presentats "a última hora d'ahir" per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons ha informat hui la regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles. L'edil ha indicat que s'han donat instruccions als tècnics de les àrees d'Urbanisme i Obertures "perquè informen amb celeritat" tots dos documents per a així poder tramitar les llicències ambiental i d'obres perquè "este centre de salut, tan sol·licitat i tan necessari, siga una realitat com més prompte millor".

Caselles ha destacat que "per part de l'Ajuntament complim des del minut un amb tots els requisits i exigències que se'ns han fet de Conselleria" amb relació al nou centre de salut. Així, "es va cedir la parcel·la de 3.558 metres quadrats al carrer Zamora, al costat dels camps de futbol 'Antonio López'; es va canviar la qualificació jurídica d'esta; i fins i tot es va modificar el Pla General per a alliberar els paràmetres urbanístics dels sòls dotacionals municipals per a agilitar tant la construcció d'este centre de salut com de la Comissaria del Cos Nacional de Policia".

Per això, "atés que nosaltres hem mostrat en tot moment la nostra disposició i celeritat en relació amb este projecte del centre de salut, esperem que des de la Conselleria tarden poc a licitar les obres, i que una vegada licitades i adjudicades tarden també poc a presentar el projecte d'execució".

Referent a això, ha recordat que el pressupost per a 2020 presentat per la consellera de l'àrea, Ana Barceló, només recull una inversió de 160.000 euros per al centre de salut del Racó de l'Oix i retarda a 2021 i 2022 el gruix de la inversió, que aconseguix els 3,6 milions d'euros.

"Des del govern de Benidorm, i estem segurs que igual que bona part de la ciutadania, esperem que la Generalitat Valenciana es replantege esta decisió i accepte l'esmena que el grup popular en Les Corts presentarà perquè es reprograme esta obra i s'incremente substancialment el pressupost previst per a l'any que ve, ja que en cas contrari haurem d'esperar més de dos anys per a disposar del nou centre de salut del Racó de l'Oix", ha postil·lat. Una demora, ha afegit, que perjudicaria "greument l'importantíssim nombre de targetes sanitàries que tenen en l'actual ambulatori del Racó de l'Oix el seu centre de referència".