Benidorm desinfecta els accessos de quasi un miler d'edificis i arribarà als negocis que òbriguen en la 1a fase de desescalada

L'Ajuntament presta este servici gratuït prèvia sol·licitud a través del Servici Municipal de Neteja
0
0
Benidorm desinfecta els accessos de quasi un miler d'edificis i arribarà als negocis que òbriguen en la 1a fase de desescalada
Benidorm desinfecta els accessos de quasi un miler d'edificis i arribarà als negocis que òbriguen en la 1a fase de desescalada

S'actua en les entrades i zones comunes dels edificis, i es farà en les façanes i terrasses dels establiments

L'Ajuntament de Benidorm, a través del Servei Municipal de Neteja Viària, ha desinfectat des de principis d'abril els accessos i zones comunes de prop d'un miler edificis de la ciutat, i es prepara per a estendre esta actuació als negocis que reprenguen l'activitat en la 1a fase de la desescalada anunciada ahir pel Govern d'Espanya. Així ho ha traslladat hui l'alcalde, Toni Pérez, que ha avançat que "a partir del dilluns 11 de maig este servici de desinfecció d'accessos també es prestarà al xicotet comerç, als bars i restaurants amb servei de menjar per a portar i terrasses, i a hotels i allotjaments turístics". L'alcalde ha remarcat que este servici de desinfecció "es limita als accessos i façanes dels establiments, en cap cas a l'interior d'estos".

Toni Pérez ha assenyalat que "igual que ocorre amb la desinfecció d'edificis, este servici gratuït es presta prèvia sol·licitud, per la qual cosa per a assegurar la seua correcta planificació i desenvolupament haurà de ser requerit amb antelació pels establiments que tinguen previst reprendre la seua activitat l'11 de maig o al llarg d'aqueixa setmana".

Per a sol·licitar este servici, que realitzen quatre brigades en horari de matí i vesprada i amb el qual actualment s'atenen al voltant de 45 desinfeccions diàries, les comunitats de propietaris o empreses han de remetre un correu electrònic a fccbenidorm@gmail.com o a limpiezaviaria@benidorm.org, o bé contactar amb els telèfons gratuïts de la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (#XAC): 900 701 322 i 900 101 215. En tots els casos cal indicar l'adreça i el telèfon de la persona de contacte.

A més, els casos urgents poden comunicar-se per telèfon a la Regidoria de Neteja Viària (966 815 98) o a la mateixa concessionària (965 855 184). En el cas de les administracions de finques, estes hauran de cursar una petició per comunitat.

L'alcalde ha indicat que durant la setmana vinent, les brigades realitzaran les peticions de desinfecció d'edificis que queden pendents, una mica més d'un centenar, així com les noves sol·licituds que es reben, realitzant a més la segona desinfecció en aquelles comunitats que, per les seues característiques, siga necessari.

Toni Pérez ha assenyalat que en els edificis estes labors de desinfecció, mesura preventiva enfront del coronavirus, es realitzen en "els accessos i les zones d'ús comú que seguixen obertes a l'ús i trànsit dels veïns" com puguen ser corredors, porxades, portes exteriors, porters electrònics i bústies, ascensors i papereres o un altre mobiliari". Queden exclosos d'esta desinfecció l'interior dels edificis, les zones verdes i d'oci com a jardins, piscines, pistes esportives, jocs infantils, etcètera.

Pel que respecta als establiments, els treballs se centraran en façanes i terrasses.

L'alcalde ha explicat que "a l'hora d'actuar hem donat prioritat a aquells edificis i comunitats en els quals tenim constància que residixen treballadors de servicis essencials i/o d'emergències, i que en conseqüència estan més exposats, com puguen ser sanitaris, policies, emprats de supermercats, etcètera". De la mateixa manera, a través d'este servici s'estan desinfectant els apartaments turístics que l'Ajuntament i Hosbec han posat a la disposició del personal sanitari de l'Hospital Comarcal de la Vila Joiosa, de l'Hospital Clínica Benidorm, de l'IMED Levante i de tots els centres de salut de la ciutat, en els quals en estos moments s'allotgen 24 professionals. A estos se sumaran en els pròxims dies nou sanitaris més.

Així mateix, ha recordat que "fins i tot abans que es decretara l'estat d'alarma, des de l'Ajuntament ja anàvem aplicant mesures especials de neteja i desinfecció en espais públics; unes mesures que no sols s'han mantingut sinó que s'han redoblat les 24 hores del dia, prestant especial atenció als edificis i instal·lacions essencials i oberts al públic i el seu entorn com puguen ser centres hospitalaris i sanitaris, de serveis de seguretat i essencials, així com les vies públiques d'accés a supermercats, farmàcies, caixers, entitats bancàries, gasolineres, etcètera, arribant diàriament a tots els barris". En estes labors diàries també s'inclou la desinfecció del mobiliari urbà i dels edificis públics.