Benidorm descarta de moment reobrir els mercats ambulants

Un informe de la Policia Local desaconsella l'obertura per a evitar desplaçaments i en estar "prou garantida" la compra d'aliments i productes d'higiene en cada barri
0
0
Imatge d'arxiu del mercat municipal a Mercasa.
Imatge d'arxiu del mercat municipal a Mercasa.

L'Ajuntament de Benidorm descarta de moment i mentre persistisca l'estat d'alarma reobrir el mercat ambulant municipal dels dimecres per a la venda de productes d'alimentació i d'higiene personal, segons ha traslladat hui l'alcalde, Toni Pérez, després d'atendre les indicacions i recomanacions de la Policia Local i dels tècnics municipals. Tampoc reprendrà la seua activitat el mercat ambulant privat que dimecres i diumenges s'instal·la al costat de l'Hotel Pueblo, tal com han convingut l'Ajuntament i l'empresa responsable.

Segons ha indicat l'alcalde, tal com assenyala l'informe emés sobre este tema per la Policia Local, "les necessitats de compra d'aliments i de productes d'higiene està prou garantida en tots els barris de la ciutat a través dels comerços estables, en els quals a més s'ha observat que es garantix escrupolosament l'accés de clients i les mesures higienicosanitàries enfront de la COVID-19".

A més, en "un moment en què la mobilitat continua estant restringida, la reobertura multiplicaria els desplaçaments dins de la ciutat, així com el flux de vehicles cap a Benidorm, ja que bona part dels venedors amb llocs assignats en el mercat ambulant procedixen d'altres municipis de la província". L'alcalde ha apuntat també que "una part important de consumidors del mercat ambulant es troba en el rang d'edat més vulnerable a la malaltia".

Toni Pérez ha incidit, així mateix, en què "la logística del mercat ambulant municipal de Mercasa i la configuració i dimensions del mateix recinte requeririen un reforç policial en la zona, llevant efectiu de les labors de vigilància del compliment de l'estat d'alarma".

A més, per a poder instal·lar el mercat ambulant els conductors dels vehicles estacionats en Mercasa es veurien obligats a abandonar el seu confinament per a desplaçar-los, "alguna cosa que xoca de pla amb la recomanació de quedar-se a casa i evitar eixir per a evitar contagis".