EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

13:51 PM

HORA BENIDORM

18ºC

Núvol

SO 35km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

5%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Una pancarta commemorativa lluïx a l'Ajuntament que, igual que Es Castell i el Tossal s'acoloriran esta nit de lila

Benidorm commemora el 8M amb activitats adaptades a les restriccions sanitàries

08 març 2021
Benidorm commemora el 8M amb activitats adaptades a les restriccions sanitàries...

El balcó principal de l'Ajuntament de Benidorm lluïx des d'este matí una pancarta commemorativa per la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, jornada de reivindicació per a lluitar per la plena igualtat de drets entre homes i dones a tot el món.

A les 10.00 del matí, la corporació municipal, amb l'alcalde, Toni Pérez, i la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí al capdavant, s'ha concentrat en silenci, sota la pancarta commemorativa. L'edil ha assenyalat que atés que "enguany ens trobem en una situació especial per la crisi sanitària que estem vivint, des d'este Ajuntament hem decidit canviar l'enfocament d'activitats" per a fer-lo "virtual i en les xarxes socials" amb l'objectiu d'evitar aglomeracions de persones i obrir-nos a altres àmbits".

La Regidoria ha programat, en col·laboració amb les associacions de dones de Benidorm, un intens programa d'activitats que van desenvolupant-se des del 4 de març, "perquè som molt conscients que el 8 de març no és només un dia", per això s'ha previst una programació "que s'allargarà durant tot el mes".

Les activitats van començar –ha recordat Zaragozí– amb la presentació del Pla d'Igualtat d'Anémona (Grup d'Autoajuda per a Dones amb Càncer), en el programa d'Onda Benidorm 'Femenino plural', al migdia i la projecció del documental 'Camí a l'apoderament' en una convocatòria telemàtica organitzada per Memba (Dones Empresàries de la Marina Baixa), ja de vesprada".

Hui, 8 de Març, a més de la col·locació de la pancarta, tots els instituts d'Ensenyament Secundari (IES) de la ciutat han programat actes informatius i reivindicatius. Des de l'Ajuntament s'ha donat suport a l'acció comarcal de 'Les balconades', posant en tots els edificis municipals unes lones en les quals cada població ha posat els seus mateixos 'hastaghs' perquè encara que "no hàgem d'eixir al carrer, es veja la lluita i que Benidorm dona suport a este dia", ha precisat Zaragozí.

En la xarxa social juvenil TikTok es desenvolupa el certamen audiovisual 'Rodant per la igualtat' "on creiem que podem arribar a molta gent", en col·laboració amb el Consell Comarcal per la Igualtat que aglutina a les regidories de d'Igualtat de la Marina Baixa i la participació de la Regidoria de Joventut de Benidorm.

La jornada finalitzarà amb la projecció telemàtica d'un vídeo commemoratiu, de les Ames de casa. Així mateix, en homenatge a la dona i la seua lluita, "esta vesprada Benidorm es tenyirà de lila il·luminant el Tosssal, Castell i el mateix Ajuntament", ha anunciat l'edil.

Finalment, a partir del 23 d'este mes i fins al 23 d'abril s'exposaran en l'Espai d'Art del vestíbul de l'Ajuntament els cartells realitzats pels alumnes de Segon de Batxiller Artístic de l'IES Pere Maria Orts i Bosch contra la violència de gènere.