Benidorm, ciutat de 'Grans recitals'

En la seua quarta edició, el cicle de música proposa quatre concerts gratuïts de figures de primer nivell internacional
0
0
Benidorm, ciutat de 'Grans recitals'
Benidorm, ciutat de 'Grans recitals'

El benidormer Iván Martín torna al conservatori on va aprendre per a impartir una classe magistral.

El cicle de 'Grans recitals' arriba en 2019 a la seua quarta edició amb una programació de primer nivell internacional. Concerts gratuïts que tindran lloc, tots els divendres d'octubre, en el Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm i que començaran despús-demà, dia 4.

El regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, ha presentat hui la programació en roda de premsa, acompanyat pel director del Conservatori Professional Municipal de Música 'José Pérez Barceló', José Miguel Mollá. Uns recitals que seran "el plat fort en l'àmbit musical de la Regidoria de Cultura" el mes d'octubre. "Es tracta —ha dit— d'una oferta musical de primer nivell per a la nostra ciutat", com demostren el currículum i la vàlua dels intèrprets.

Programació 'Grans recitals'

El primer concert, el del divendres 4, estarà a càrrec de la pianista Carolina Santiago. Intèrpret llicenciada en grau superior i màster d'interpretació musical pel Conservatori del Liceu de Barcelona. Hi Ha col·laborat amb grans músics com el violinista Edward Powell, o el saxofonista benidormer Nacho Gascón. Santiago, en l'actualitat realitza el doctorat en la Universitat d'Aveiro (Portugal).

El divendres 11 d'octubre, l'oboista Vicente Llimerá oferirà el seu recital acompanyat del grup de cambra Oboísimo. Llimerá és doctor 'cum laude' per la Universitat de València, ha estudiat postgrau a Berlín i Salzburg (Alemanya). En l'actualitat és catedràtic d'Oboé en el Conservatori Superior de Música 'Joaquín Rodrigo', de València.

Oboísmo compta amb la sarajevina Vanja Skokovic, resident a Madrid, com a violinista solista. La intèrpret és, a més, professora de Violí i Música de Cambra en el Centre d'Ensenyaments Superiors 'Progrés Musical', de la capital d'Espanya.

El tercer concert, programat per al 18 d'octubre, serà interpretat pels alumnes del Conservatori de Benidorm: Israel Rivera, Sabrina Dehia, Pablo Solbes, Mar Navarro, Isabel Hurtado, Carmen Sellés i Sergi Pérez, tots finalistes del Concurs d'Intercentres de la Marina Baixa, acompanyats pel pianista José Maria Villegas.

El cicle de 'Grans recitals' finalitzarà el divendres 25 amb un concert del clarinetista benidormer Iván Marín, juntament amb la pianista Alicia González. Marín va iniciar la seua formació musical en el 'José Pérez Barceló' i va prosseguir en els conservatoris superiors d'Alacant i Madrid. Més endavant, es va traslladar als Estats Units on ha realitzat estudis avançats amb professors com Yehuda Gilad o Michele Zukovsky i col·laborat amb orquestres de tot el país. Des de 2007, de tornada a Espanya, és Clarinet Principal Assistent de l'Orquestra Simfònica de Galícia i integrant del grup instrumental Segle XX.

Classes magistrals

Com a complement als 'Grans recitals', Carolina Santiago i Iván Marín impartiran sengles classes magistrals els dissabtes 5 i 26 d'octubre, posteriors als seus concerts, als alumnes del Conservatori de Benidorm, la qual cosa, en el cas de Marín és "especialment significatiu", ha destacat José Miguel Mollá: "És un alumne —ha dit— que va eixir de les nostres aules i ara torna per a ensenyar-nos", la qual cosa corrobora la importància del centre municipal.

Finalment, Jaime Jesús Pérez, ha recordat que, a més dels 'Grans recitals', Benidorm tindrà l'oportunitat de gaudir a l'octubre de dos concerts gratuïts programats en ocasió de la celebració del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Tots dos al carrer Gambo. El primer serà el dia 8, a les 22.00 hores, de la Societat Musical l'Illa de Benidorm; el segon, el dia 9, a les 20.00, interpretat per la Societat Musical La Nova.