Benidorm celebra este dissabte la quarta edició del 'Dia de les Nacionalitats' en l'Óscar Esplá

0
0
Benidorm celebra este dissabte la quarta edició del 'Dia de les Nacionalitats' en l'Óscar Esplá
Benidorm celebra este dissabte la quarta edició del 'Dia de les Nacionalitats' en l'Óscar Esplá

Estaran representats 20 països en 33 estands i es retrà homenatge al ciutadà exemplar

Benidorm celebra este dissabte, 15 d'octubre, la quarta edició del 'Dia de les nacionalitats', en l'auditori 'Óscar Esplá' del Parc de l'Aigüera sota el lema 'We are Benidorm' (Som a Benidorm). Es tracta d'una iniciativa del Consell Veïnal que compta amb el total suport de la Regidoria de Participació Ciutadana.

Este matí, la regidora de Participació Ciutadana, María Jesús Pinto, ha presentat el programa d'actes acompanyada per Fernando Montes, Cristian Corriani, Carlos Castelluccio i Paca Fuster, integrants del Consell Veïnal. Pinto ha recordat que en la ciutat conviuen naturals "de més de 113" països i que el dissabte "hi haurà més de 20" participant en una "jornada lúdica i de convivència". Un dia que "val la pena viure" perquè "el que més engrandix a Benidorm és la gran quantitat de nacionalitats que en la nostra ciutat conviuen".

La responsable de Participació Ciutadana ha explicat que, al llarg d'esta jornada de convivència, es podrà gaudir de la cultura, el folklore, l'artesania, els costums i, "especialment, de la gastronomia" de les diferents nacionalitats que compartixen el "viure a Benidorm" i ha agraït l'esforç realitzat pel Consell veïnal en l'organització de l'esdeveniment.

En el 'Dia de les nacionalitats' estaran representats 20 països, repartits en 33 estands. La mostra s'inaugurarà a les 16.00 hores i a les 19.00 tindrà lloc l'acte institucional en el qual realitzarà un homenatge a un ciutadà (o ciutadana) nascut enllà de les nostres fronteres el nom del qual no es desvetlarà fins al mateix dia, i a qui es considera exemple d'integració i implicació amb la ciutat. La celebració continuarà amb un espectacle musical i folklòric amb participació de grups de les nacionalitats representades.

En l'esdeveniment participaran col·lectius d'Alemanya, Argentina, Bolívia, Bulgària, Xile, Colòmbia, Cuba, Equador, Espanya, Regne Unit, el Marroc, Pakistan, Paraguai, Perú, República Dominicana, Romania, Rússia, Ucraïna, Uruguai i Veneçuela. Des de l'Ajuntament s'ha cursat invitació als cònsols de tots estos països.