Benidorm canalitza i regenera ambientalment un tram del barranc de l'Aigüera i protegix la xarxa d'aigua potable

0
0
Benidorm canalitza i regenera ambientalment un tram del barranc de l'Aigüera i protegix la xarxa d'aigua potable
Benidorm canalitza i regenera ambientalment un tram del barranc de l'Aigüera i protegix la xarxa d'aigua potable

L'erosió del llit va provocar en 2013 i 2015 el trencament d'una de les dos canonades que proveïxen a gran part de la ciutat

L'Ajuntament de Benidorm ha actuat en la part alta del barranc de l'Aigüera, canalitzant i regenerant mediambientalment este espai, i protegint la xarxa d'aigua potable per a evitar avaries que puguen afectar el servici i subministrament de bona part de la ciutat.

L'alcalde, Toni Pérez, i el regidor d'Aigües, José Ramón González de Zárate, acompanyats de tècnics municipals, han visitat la zona per a conéixer el resultat d'estes obres, que han suposat una inversió del voltant de 90.000 euros a través del fons d'inversió del proveïment d'aigua potable i clavegueram.

Pérez ha explicat que s'ha donat a la zona "un tractament absolutament sostenible i per als vianants", creant "un nou accés" per a transeünts "a través del túnel sota la via del TRAM, que connecta amb el barranc de Els Tolls". L'alcalde ha indicat que es tracta d'"una zona que fins ara pot ser ignota para molta gent de Benidorm", però que "amb el pas del temps" i a través d'actuacions com esta "adquirirà caràcter de pulmó verd i de naturalesa viva en l'entorn més urbà".

A més d'adequar la zona per a "posar-la a la disposició de tots els ciutadans, i especialment d'esta zona de l'Aiguera i Els Tolls", esta actuació també ha servit per a "sustentar el talús del carrer Callosa" i "protegir encara més la xarxa d'aigua potable". Així, l'alcalde ha recordat que a través d'este barranc i per sota del túnel del TRAM discorren les dos canonades procedents de la planta potabilitzadora que proveïxen a tota la cuideu, a excepció de la zona de la Cala.

Al desembre del 2013 i octubre del 2015 la ciutat va viure dos episodis molt complicats de pluges torrencials que, a causa de l'erosió del llit del barranc, van provocar el trencament d'una de les canonades. Uns incidents que podien haver deixat sense aigua potable a gran part de Benidorm d'haver-se produït en temporada alta.

Encara que les canonades es van reparar per urgència després de l'últim incident, quedava pendent actuar sobre terreny per a impedir l'erosió del talús i que tornaren a descarnar-se les canonades. Per a aconseguir tots dos objectius, s'han realitzat obres al tram anterior i posterior del túnel, així com a l'interior d'este, on s'ha executat un muret i solera de formigó. A més, s'ha millorat la captació de les aigües pluvials en la part més alta del barranc "perquè en un futur es puguen generar els regs del parc d'oci".

A manca d'unes rematades, la finalització de l'obra se certificarà d'ací a poc temps. "A partir d'ací només faltarà seguir invertint per a millorar el que ja hem fet", ha conclòs.