Benidorm baldejarà més de 40 carrers de tots els barris dins del pla especial 'post estiu'

0
0
Benidorm baldejarà més de 40 carrers de tots els barris dins del pla especial 'post estiu'
Benidorm baldejarà més de 40 carrers de tots els barris dins del pla especial 'post estiu'

Les associacions de veïns han traslladat els punts més conflictius per a esta neteja a fons, que es farà amb aigua depurada, desgreixadora i raspalls

L'Ajuntament iniciarà el matí de l'1 de setembre, un pla especial de baldeig 'post estiu', que arribarà a més de 40 carrers "de tots els barris de Benidorm", segons ha indicat el regidor de Neteja Viària, José Ramón González de Zárate.

De Zárate ha explicat que a l'hora de planificar este pla de baldeig, que tindrà una durada de dos setmanes, "ens hem posat en contacte amb el Consell Veïnal, i han sigut els representants de cadascun dels barris els que ens han marcat els carrers i zones més conflictives, que són en les quals actuarem".

Este baldeig es realitzarà en horari de matí i nit, amb aigua reciclada i es faran servir "productes desgreixadors i raspalls". A més, i per a traure la brutícia acumulada sota els cotxes estes tasques es reforçaran amb "agranadores i bufadors". L'edil ha demanat col•laboració a tots els ciutadans "perquè les cubes i les hidros puguen treballar" en els diferents carrers.

Este pla especial contempla el baldeig del tram de l'avinguda de Portugal que discorre entre els carrers Itàlia i França. També en Els Tolls s'actuarà en el Passeig de la Granota, en tram de l'avinguda d'Andalusia entre els carrers Itàlia i Suècia, així com en els punts en els quals hi ha instal•lats contenidors de brossa. En la zona centre, està prevista la neteja de la Glorieta Carrascos, de totes les cantonades dels carrers Sant Roc i La Palma, i en l'avinguda Emilio Ortuño.

En el Nucli Antic s'hi incidirà en les escales d'accés al port des del carrer José Zaragoza i en les que connecten el Passeig de Colón amb Condestable Zaragoza, i en la plaça de Sant Jaume. També, en els carrers Pal, Alameda, San Miguel, Santo Domingo, Rosario, Les Roques, Santíssima Trinitat, Alacant, Santa Faç, Sant Lorenzo, Condestable Zaragoza, Els Gats, Costera del Barco, el tram baix de Tomás Ortuño –a l'altura del museu Boca del Calvari-; i en els passejos de Colón i de la Carretera, i en el primer tram del Passeig de Llevant.

En la Colònia Madrid es baldejaran els carrers Atocha, Arnedo, Florida, Montera, Velázquez, Salamanca, Virgen de l'Almudena, Acacias –des d'Alcalá-, i les zones baixes de l'avinguda de Foietes i el Passeig de la Castellana. En el barri Barceló-Ricardo Baiona està previst actuar en l'avinguda Jaume I i en el carrer Veneçuela; mentre que en la zona de Ponent es netejarà el carrer President Adolfo Suárez.

De Zárate ha assenyalat que la planificació d'este baldeig especial s'ha traslladat a la concessionària de l'aigua, Hidraqua, perquè a mesura que actuen els servicis de Foment de Construccions i Contractes (FCC) "es netegen també tots els embornals".