EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

21:12 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Poc núvol

O 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament ha aprovat hui una nova remesa, la qual cosa eleva a quasi 2,1 milions d'euros els diners injectats en les llars de la ciutat

Benidorm assolix les 2.500 ajudes a famílies

05 novembre 2020
Benidorm assolix les 2.500 ajudes a famílies...

S'han resolt ja el 84% de les sol·licituds rebudes

La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat hui una nova remesa de les ajudes municipals a famílies dirigides a pal·liar els efectes econòmics i socials causats per la pandèmia de la Covid-19 per import de 198.800 euros. L'alcalde, Toni Pérez, ha indicat que "amb esta nova remesa, la número 24, s'han concedit ja prop de 2.500 ajudes i s'han injectat quasi 2,1 milions d'euros en les llars de la ciutat que més estan patint els efectes econòmics i socials de la crisi sanitària, evidenciant-se així que l'atenció als veïns i veïnes de Benidorm és la màxima prioritat d'este govern".

L'alcalde ha recordat que "estes ajudes oscil·len entre els 600 i els 1.350 euros i que s'abonen en tres mensualitats"; i ha informat que "fins hui ja s'han pagat íntegrament les 20 primeres remeses, mentre que els beneficiaris de les tres restants han percebut una o dos mensualitats en funció del cas".

Toni Pérez ha assenyalat que la Comissió Tècnica, que és l'encarregada d'avaluar les peticions per a determinar quins sol·licitants reunixen els requisits per a percebre la prestació, "ja ha tramitat més de 5.000 sol·licituds, el 84% de les rebudes". En este sentit, l'alcalde ha aclarit que "pràcticament en cada reunió, la Comissió Tècnica detecta sol·licituds duplicades, pel fet que una mateixa persona ha presentat més d'una petició o ha iniciat un nou procediment en aportar documentació addicional. Quan això ocorre, es procedix a la correcció d'aqueixa duplicitat, la qual cosa provoca que d'una reunió a una altra puga variar el nombre real de sol·licituds, que en estos moments està fixat en 5.962".

Així mateix, ha avançat que "demà es reunix novament la Comissió Tècnica". La previsió és que en la reunió de demà "es resolguen almenys 650 sol·licituds de les al voltant de 950 pendents de tramitar, per la qual cosa abans que finalitze el mes de novembre s'haurà completat l'avaluació de totes les peticions rebudes i s'haurà aprovat l'abonament de les quantitats a tots els beneficiaris". Un pagament, ha aclarit, que "com fins ara, es realitzarà en tres mensualitats".

L'alcalde ha recordat que inicialment l'Ajuntament va reservar per a estes ajudes 1,4 milions d'euros, import que es corresponia amb el 20% del superàvit de 2019, percentatge màxim que el Govern d'Espanya ha permés als Ajuntaments destinar a mesures vinculades a la crisi del coronavirus. En el ple del setembre passat, es va donar viabilitat a una modificació pressupostària per a injectar 500.000 euros addicionals a estes ajudes; mentre que la setmana passada es va tramitar una segona per import de 420.000 euros. Estos més de 900.000 euros extraordinaris procedixen dels recursos corrents del pressupost de 2020 –per a això s'ha prescindit d'inversions o despeses corrents previstes per a enguany–; i eleven a més de 2,3 milions d'euros els diners que l'Ajuntament destinarà a estes ajudes.