Benidorm aprova les primeres remeses de noves ajudes a famílies 2021 i de les 'Ajudes Parèntesi'

La intenció del govern local és resoldre setmanalment noves remeses de totes dos prestacions
0
0
Benidorm aprova les primeres remeses de noves ajudes a famílies 2021 i de les 'Ajudes Parèntesi'
Benidorm aprova les primeres remeses de noves ajudes a famílies 2021 i de les 'Ajudes Parèntesi'

La Junta de Govern Local (JGL) de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat hui la primera remesa de les ajudes municipals a les famílies de 2021, enfocades a mitigar els efectes de la pandèmia en les llars de la ciutat; així com la primera tanda de les denominades 'Ajudes Parèntesi', dirigides a autònoms i petites empreses de fins a 10 treballadors.

L'alcalde, Toni Pérez, ha assenyalat que "en esta primera remesa d'ajudes a les famílies s'han resolt favorablement 107 sol·licituds per un import global de 89.100 euros, que en els pròxims dies es faran efectives".

Toni Pérez ha recordat que "l'import d'estes ajudes és com a mínim de 200 euros mensuals durant un trimestre, quantia que es va incrementant en 50 euros al mes per cada membre de la unitat familiar".

L'alcalde ha recalcat que estes ajudes estan dirigides "als qui més estan patint els efectes d'esta crisi sanitària, econòmica i social" i "seguixen la línia que vam iniciar l'any passat de suport a les famílies de Benidorm, amb l'objectiu que ningú es quede en el camí".

"L'administració local –ha indicat– és la més pròxima al ciutadà i per tant hem de ser àgils a l'hora de donar suport a la població resident, resolent com més prompte millor estes ajudes". En este sentit, ha avançat que la intenció del govern local és aprovar setmanalment noves remeses perquè "les llars de Benidorm puguen beneficiar-se com més prompte millor d'esta prestació".

Per a estes ajudes a famílies, l'Ajuntament ha reservat inicialment 2,5 milions d'euros, quantia que podria ampliar-se en funció de les necessitats.

Sobre les 'Ajudes Parèntesi', destinades a sectors afectats per la pandèmia, Toni Pérez, ha informat que "esta primera remesa aconseguix pràcticament els 780.000 euros i arribarà a més de 300 empreses amb domicili fiscal a Benidorm".

Concretament, la quantitat aprovada per la JGL ascendix a 779.621,74 euros, amb els quals s'atenen 317 sol·licituds, "majoritàriament cursades per empreses i establiments del sector de l'hostaleria i la restauració". El rang d'imports concedits "oscil·la entre els 2.000 i els 4.000 euros".

L'alcalde ha recalcat que "amb l'aprovació d'esta remesa en el dia de hui complim el nostre compromís de concedir les primeres ajudes de manera àgil i ràpida, anticipant-nos fins i tot a la finalització el termini de sol·licitud d'estes, que expira este dimarts a les 23.59 hores". Fins a eixa hora, les sol·licituds es poden tramitar de manera telemàtica i amb signatura electrònica a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament (https://sede.benidorm.org).

Les 'Ajudes Parèntesi' s'emmarquen dins del conegut com a 'Pla Resistir' i són finançades pels Ajuntaments, Diputacions i Generalitat. Estes ajudes preveuen prestacions de 2.000 euros per cada persona autònoma o microempresa que complisca amb els requisits establits en les bases –disponibles en www.benidorm.org-, amb trams de millora de 200 euros per empleat afiliat a la Seguretat Social a 31 de desembre de 2020.

Toni Pérez ha recordat que la dotació econòmica per a Benidorm ronda els 5,2 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament aporta prop de 790.000, sent "la cinquena ciutat de la Comunitat Valenciana amb major quantia, donat el volum d'activitats i establiments inclosos dins dels sectors assenyalats per la Generalitat".

L'alcalde ha assegurat que "la nostra intenció és continuar aprovant setmanalment noves remeses d'ajudes perquè les empreses i autònoms de Benidorm disposen quants abans d'eixa injecció econòmica, que se suma a la resta de mesures dissenyades per l'Ajuntament per a contribuir a la reactivació de l'activitat i el manteniment de l'ocupació". En este punt, ha informat que "ja s'està procedint a l'abonament dels accèssits generals de 500 euros del Concurs d'engalanament #BenidormTeEspera, amb el qual s'han injectat prop d'1,4 milions d'euros en el teixit productiu local".