Benidorm aprova el projecte d'ampliació del cementeri de Sant Jaume

L'actuació té caràcter pluriennal i duplicarà la superfície del fossar
0
0
Benidorm aprova el projecte d'ampliació del cementeri de Sant Jaume
Benidorm aprova el projecte d'ampliació del cementeri de Sant Jaume

La Junta de Govern Local (JGL) aprovarà la setmana vinent el projecte d'urbanització del Pla Especial d'Ampliació del Cementeri de Sant Jaume en la partida de Marxassos, amb el qual es duplicarà la superfície del fossar. Esta aprovació es produïx després que l'Ajuntament haja resolt les dos al·legacions presentades al projecte durant el període d'exposició pública, donant així via lliure a la redacció dels plecs per a la licitació de les obres.

Unes obres que "tenen caràcter pluriennal i amb les quals assegurem la capacitat d'enterrament per a les pròximes dècades", tal com ha assenyalat l'alcalde, Toni Pérez, qui ha indicat que "una vegada culminada l'ampliació en l'àmbit d'infraestructures, previsiblement en 2023, el cementeri passarà dels 41.780 metres quadrats actuals a 91.248, multiplicant per més de dos la capacitat actual".

Esta ampliació es realitzarà en terrenys municipals situats al nord de l'actual cementeri, i comptarà "amb tots els servicis i infraestructures necessaris per a una instal·lació moderna, i amb el qual ens anticipem a les necessitats de la ciutat, que quedaran cobertes durant dècades".

El projecte que s'aprovarà el dilluns, a proposta de la regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, inclou un gran espai d'aparcament per a la recepció de visitants, reconvertix l'actual vial d'accés en un carril central de plataforma única i preveu espais per a "totes les modalitats d'enterrament. A més, es reserva una parcel·la per a la construcció del futur tanatori de Benidorm.

Toni Pérez ha avançat que "fins que es materialitze esta ampliació, l'Ajuntament continuarà destinant els recursos que siguen precisos per a, en cas de necessitat, construir nous blocs en les instal·lacions actuals, tal com hem fet en els últims anys". Referent a això, la regidora de Cementeris, Ángela Llorca, ha recordat que "des de desembre de 2015 fins ara s'han construït 520 unitats d'enterrament, aprofitant al màxim l'espai sense ocupar de l'actual cementeri".