Benidorm aprova el projecte que completa la urbanització del Murtal 2, creant zones vedes, de jocs i dotacions

0
0
Benidorm aprova el projecte que completa la urbanització del Murtal 2, creant zones vedes, de jocs i dotacions
Benidorm aprova el projecte que completa la urbanització del Murtal 2, creant zones vedes, de jocs i dotacions

La urbanització permetrà l'obertura de l'avinguda del Moralet i de la meitat de l'avinguda Guatemala, i serà a càrrec de la Junta de Compensació del pla parcial

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat aquest dilluns el projecte d'urbanització del Pla Parcial Murtal II, que pràcticament completarà aquest sector -pendent des de fa anys- creant noves zones enjardinades, i generant sòl per a ús educatiu, per a ús esportiu i recreatiu i de jocs infantils. L'edil d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha explicat que aquesta urbanització afecta, concretament, al sòl comprès entre l'avinguda de Colòmbia i la futura avinguda de Guatemala. És a dir, en els voltants de l'edifici In Tempo.

Caselles ha assenyalat que el projecte ha superat la fase d'exposició pública “sense rebre al·legacions”, i ha afegit que el pressupost d'urbanització és d'1,9 milions i que ho assumirà la Junta de Compensació -antiga figura de l'agent urbanitzador i que ja ha avalat davant l'Ajuntament la quantitat en la qual està valorada l'obra-.

Aquest projecte “està consensuat entre la Junta de Compensació i els tècnics municipals” i preveu “obrir l'avinguda del Moralet i la meitat de l'avinguda de Guatemala”. L'edil ha aclarit que l'altra meitat de l'avinguda de Guatemala li correspon fer-la als urbanitzadors del PP 2/1.

La urbanització arreplega també “crear quasi 15.000 metres quadrats de jardins públics amb arbrat i gespa”, “un àrea de jocs de 4.000 metres quadrats”, “una parcel·la dotacional d'ús docent d'una mica més de 8.700 metres” i “un parc esportiu de més de 7.000 metres quadrats”. A més, l'Ajuntament rebrà un solar de 4.000 metres quadrats, que correspon al 10% de l'aprofitament del sector.

Caselles ha indicat que la previsió és que les obres d'urbanització puguen començar a l'octubre i que estiguen finalitzades en un termini aproximat de sis mesos.

L'edil ha aclarit que aquest projecte “culmina el desenvolupament d'una zona que havia quedat pendent, donant continuïtat a la trama urbana, i convertint en carrers, passejos, zones enjardinades i dotacions públiques uns espais que fins ara no es podien utilitzar”. “Estem segurs-ha apuntat- que els ciutadans començaran a recórrer aquesta zona quan la urbanització estiga acabada”.

Així mateix, la responsable d'Urbanisme ha aclarit que aquest projecte completa la urbanització del sector “a expenses ´solament del desenvolupament d'una parcel·la de 1.350 metres quadrats destinada a aparcament, que havien d'executar els promotors o responsables del In Tempo”.