Benidorm aprofita el re asfaltat de Beniardà per a introduir nous girs de trànsit i el carril-bici

L'asfalt usat absorbix el soroll per a reduir la contaminació acústica provocada per la circulació
0
0
Benidorm aprofita el re asfaltat de Beniardà per a introduir nous girs de trànsit i el carril-bici
Benidorm aprofita el re asfaltat de Beniardà per a introduir nous girs de trànsit i el carril-bici

L'Ajuntament de Benidorm va aprofitar el re asfaltat i repintat de la senyalització horitzontal de l'avinguda Beniardà per a introduir nous girs circulatoris reclamats per la ciutadania que milloraran la seguretat viària, així com per a implantar el carril-bici pel centre de la calçada seguint el model ja opera en altres vies com Jaume I o Alfonso Puchades i als quals donarà continuïtat.

L'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, ha indicat que la intenció de l'Ajuntament és "convertir l'avinguda Beniardà en un bulevard comercial de trànsit tranquil" —seguint el fixat en la taula de la qual formen part l'Ajuntament i AICO— i amb menys afeccions sonores pel trànsit de vehicles, cosa a la qual contribuirà "l'ús d'un nou material d'asfaltat que reduïx la contaminació acústica i que, sens dubte, millorarà el dia a dia de tots els que residixen o transiten per esta via".

Pérez ha apuntat que entre la vesprada d'ahir i esta matinada "s'ha executat la renovació del paviment" del carril de pujada de l'avinguda des del Cruce fins a la via del TRAM, que "este matí ja estava obert al trànsit". Esta nit es procedirà al pintat de la senyalització horitzontal d'este carril i al re asfaltat de l'altre.

L'alcalde ha assenyalat que este re asfaltat és "una obra amb molta complexitat perquè volem actuar reduint al mínim possible l'impacte sobre el trànsit rodat d'entrada i eixida de Benidorm per l'avinguda de Beniardà". D'ací, que les labors de re asfaltat i repintat de la senyalització horitzontal s'estiga realitzant en horari nocturn, concentrades en tres jornades.

Sobre les millores introduïdes en el trànsit, s'habilitarà el gir des del carril de baixada de l'avinguda de Beniardà al carrer Orxeta, a la qual en estos moments només es podia accedir des del carril de pujada. D'esta forma els vehicles que circulen per l'avinguda en direcció al Cruce podran seguir esta direcció, girar cap a la dreta per a arribar al carrer Alcalà, o bé fer-ho a l'esquerra per a accedir al carrer Orxeta. Estos girs estaran regulats per un semàfor. Així mateix, en el sentit de baixada s'habilitarà un carril específic per a fer el gir cap al carrer Sella.

A més, està previst que, sobre la base del que establix el Pla de Seguretat Viària, s'introduïsquen nous canvis i millores en els pròxims mesos.

Pla Asfalt 2018

Esta actuació en l'avinguda Beniardà és una de les millores obtingudes per l'Ajuntament dins del contracte del 'Pla d'Asfalt 2018', valorat en 500.000 euros i amb el qual s'ha renovat el paviment del voltant d'una vintena de carrers de la ciutat.

Com ja va indicar l'alcalde dies arrere "sabedors dels resultats que llançava el Mapa Acústic encarregat per l'Ajuntament, els tècnics municipals han apostat per emprar asfalt sonoreductor en l'avinguda Beniardà per a així mitigar el soroll que es produïx en esta via, la principal d'accés a Benidorm des de la comarca i la que registra els majors aforaments de vehicles".

El 'Pla Asfaltat 2018' ha arribat a gran part dels barris de la ciutat. Així, en La Cala s'ha actuat als carrers Pajares, Avilés i Astúries; en Colònia Madrid s'ha intervingut a Florida, Beniardà i Orxeta; mentre que en Els Tolls s'han re asfaltat els carrers Municipi, Finlàndia, Islàndia, Bèlgica, Portugal i França. En la zona centre, els treballs s'han localitzat en l'avinguda l'Aigüera, la part alta del carrer Ametlers, els carrers Júpiter i Marqués de Comillas, així com diverses vies adjacents a esta; i al Salt de l'*Aigua, en l'aparcament dissuasiu enfront de l'estació d'autobusos i en el pàrquing de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI).

Al marge del re asfaltat de l'avinguda de Beniardà, l'Ajuntament ha actuat recentment en la zona amb l'adequació de l'aparcament dissuasiu situat al costat de l'estació del TRAM —amb capacitat per a 1.000 vehicles—, i dins del Pla d'Accessibilitat Universal té previst fer-lo en el tram que enllaça esta via amb la primera rotonda de la CV-70.