Benidorm aposta per la integració social plena dels malalts en el Dia de la salut Mental

0
0
Benidorm aposta per la integració social plena dels malalts en el Dia de la salut Mental
Benidorm aposta per la integració social plena dels malalts en el Dia de la salut Mental

Benestar Social i AFEM pretenen donar major visibilitat a familiars i malalts

Benidorm ha celebrat hui el 'Dia de la Salut Mental', una jornada de conscienciació sobre els problemes de les persones que patixen la malaltia i les seues famílies, i que es festeja a tot el món sota l'auspici de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). L'Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental de la Marina Baixa (AFEM), ha sigut l'encarregada de l'organització de les activitats amb el suport de l'Ajuntament.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez; la responsable de l'àrea de Benestar Social, Ángela Llorca; companys dels diferents grups de la corporació; el diputat de Benestar de les Persones de la Diputació d'Alacant, Miguel Zaragoza; i membres d'AFEM, entre ells la seua presidenta, Ma Consuelo Muro, han desplegat este migdia una pancarta commemorativa en la balconada principal de l'edifici consistorial després de la qual cosa ha tingut lloc una solta de globus en la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya.

Després de l'acte simbòlic, s'ha inaugurat una exposició de pintura realitzada pels usuaris d'AFEM i, a continuació, ja en el Saló d'Actes de l'Ajuntament, Miguel Zaragoza ha donat lectura a un manifest elaborat pel comité pro salut mental en primera persona de la Confederació Salut Mental d'Espanya. Seguidament, ha pres la paraula l'alcalde de Benidorm per a agrair l'esforç que realitza l'Àrea de Benestar de les Persones de la Diputació i el seu responsable a favor de les persones i famílies afectades. Toni Pérez també ha felicitat AFEM en el seu vinté aniversari: "20 anys donant el call perquè les barreres desapareguen", ha subratllat. Treballant per "la plena integració dels malalts en la nostra societat", unes persones que adquirixen "visibilitat gràcies al vostre treball". Pérez ha reiterat el suport de la institució que representa "i de tot el poble de Benidorm" a la labor desenvolupada per AFEM i els ha animat a continuar "sent exemple de superació" per a tots.

Després de les intervencions ha tingut lloc un espectacle folklòric a càrrec del grup Espanya Brava. Finalment, a les 14.15 ha tingut lloc un menjar solidari en l'hotel Cristall Park amenitzada per María Jesús i el seu Acordió.

AFEM és una associació sense ànim de lucre l'àmbit del qual d'actuació és la Marina Baixa. Desenvolupa programes orientats a la millora de la qualitat de vida de les persones malaltes mentals i els seus familiars. El seu principal objectiu és la reivindicació dels drets del col·lectiu, eliminar l'estigma social i fomentar la inclusió social i laboral dels malalts.

Más imágenes: