Benidorm anuncia rebaixes fiscals que beneficien a tota la població

Rebaixa l'ICIO al 50% i en educació, cultura, esport i oci establix bonificacions de fins al 75%
0
0
Benidorm anuncia rebaixes fiscals que beneficien a tota la població
Benidorm anuncia rebaixes fiscals que beneficien a tota la població

L'alcalde de Benidorm ha anunciat un paquet de mesures fiscals que s'emportaran al ple del dia 27 i que reportaran beneficis a tota la població.

Toni Pérez ha destacat que "des de l'inici de la pandèmia, hem anat desenvolupant un profund i constant anàlisi de l'evolució de l'economia local, de la situació de les famílies de Benidorm, del teixit productiu local i de la situació dels mateixos comptes municipals" per a adoptar "nombroses i variades mesures, tractant de pal·liar les conseqüències d'esta crisi que a Benidorm diagnostiquem, des del minut un i més enllà del sanitari, com a avantsala d'una profunda crisi social i econòmica".

L'alcalde ha assenyalat que "en el pròxim Ple ordinari, a celebrar el dilluns dia 27 de juliol, elevarem dos propostes dirigides al conjunt de la població i en l'àmbit de rebaixes fiscals en taxes, preus públics i impostos".

La primera, va explicar Pérez, és "per a establir bonificacions a les famílies nombroses, d'acolliment, monoparentals, persones amb diversitat funcional, jubilats, pensionistes i persones de renda mínima garantida empadronades a Benidorm, i quant al preu d'accés i ús d'instal·lacions municipals, formació o accions, creant bonificacions en l'oferta d'activitats esportives, educatives, culturals o lúdiques que organitze l'Ajuntament de Benidorm".

Es tracta d'unes bonificacions que afecten sis ordenances: "la 30, sobre instal·lacions esportives i cursets; la 33, d'Educació; la 34, d'escoles infantils i de primera infància; la 35, per al conservatori municipal; la 39, de Joventut; i la 42, de Cultura, amb bonificacions entre el 50 i el 75%".

Quant a la segona de les propostes, Toni Pérez va destacar que "suposa la rebaixa fiscal del 50% de l'ICIO, impost sobre construccions, instal·lacions i obres, fins al 31 de març de 2021". Es tracta d'una proposta de mesura fiscal, via modificació de l'ordenança, dirigida al teixit productiu local, de foment, estímul i impuls a la realització de determinades activitats, obra nova o de renovació, que al seu torn suposen un impuls al foment de l'ocupació, redundant a més de forma clara en l'interés social i general de la ciutat.

Així, el tipus de gravamen aplicable a les construccions, instal·lacions i obres iniciades des de la publicació en el BOP i entrada en vigor de la present modificació fins al 31/03/2021 serà del 2%.

Toni Pérez va destacar que l'equip de Govern està "recalculant permanentment i de manera constant" la incidència dels efectes de la pandèmia en l'execució dels pressupostos i la repercussió en els ingressos municipals. La primera mesura va ser, va recordar l'alcalde, "la contenció de la despesa i la derivació de recursos per a atendre la població, entre altres, amb les ajudes a famílies i autònoms i empreses". En este sentit va assenyalar que "a més s'han incrementat despeses en atenció social, a garantir l'alimentació i obtenció de recursos bàsics i s'han transformat serveis per a atendre més i millor a la població".

I va concloure: "este equip de Govern va modulant, més enllà de l'ocurrència, les mesures que va emprendre des del primer dia, després d'exigir de les Administracions superiors un "pla d'especial protecció del turisme" o un "estiu fiscal que no arriben". Són els recursos municipals, va dir, "els que, encara així, estem posant a la disposició de la nostra població".

Disponibilitat del superàvit municipal

Va aprofitar l'alcalde per a assenyalar que encara en esta situació de crisi social i econòmica, "el Govern no atén la petició d'alliberar el nostre superàvit i encara que la llei tampoc atén a abaixar impostos per a este mateix any, apliquem mesures, com estes, que quan complisquen el seu tràmit administratiu, repercutiran directament en la població".

I va arribar a assenyalar un problema afegit d'última hora per part de l'Administració de l'Estat que porta al fet que el ple del dilluns 27 ha d'adoptar la decisió de "finançar una convocatòria de 2017, de Red.es, per a la qual l'Ajuntament ja va aportar el seu 40% (1.612.000 €) i el Govern no ha licitat cap quantitat i ara reclama que posem el 100% del programa". Toni Pérez va destacar que "en situacions com esta, el Govern no està per a tensar la caixa dels Ajuntaments i exigir més als qui estem complint". El problema radica, va explicar l'alcalde, "que si no pagues et quedes fora de la convocatòria, i no saps quan ens retornaran els diners ja consignats".

L'Ajuntament de Benidorm, va finalitzar Pérez, "treballa amb certeses per a eixir d'esta situació", al mateix temps que va recalcar que mesures com estes de bonificació en set ordenances "beneficien a tota la població amb repercussió de liquiditat econòmica i possibilitat d'ocupació".