Benestar Social destinarà 500.000 euros en 2020 a ajudes d'Atenció Domiciliària

0
0
Benestar Social destinarà 500.000 euros en 2020 a ajudes d'Atenció Domiciliària
Benestar Social destinarà 500.000 euros en 2020 a ajudes d'Atenció Domiciliària

La Regidoria de Benestar Social, que dirigix Ángela Llorca, destinarà 500.000 euros en 2020 a ajudes per a l'Atenció Domiciliària. La Junta de Govern Local ha aprovat hui les bases que regiran estes ajudes municipals amb les quals "es contribuïx a costejar les despeses de l'assistència que reben a les seues cases persones dependents o amb necessitats especials".

Llorca ha recordat que amb este programa d'ajudes a domicili "es para atenció de caràcter personal, psicosocial, educatiu i/o domèstic a estes persones perquè romanguen en el seu entorn habitual i puguen disposar d'una major autonomia i millorar qualitat de vida".

L'edil ha indicat que "per al present exercici es van pressupostar 450.000 euros per a este programa d'ajudes, una quantia que per a 2020 hem considerat augmentar fins als 500.000 euros per a cobrir amb millors i majors garanties tots els casos que ens arriben al llarg de l'any".

Inicialment, estes ajudes es concedixen per un termini màxim de tres mesos, encara que es pot dictar una nova resolució per a prolongar-les fins a final d'any. L'import d'estes ajudes s'abona als beneficiaris mensualment.

Per a ser beneficiari d'estes ajudes és indispensable residir a Benidorm, estar empadronat com a mínim des de fa un any i tindre un dictamen favorable de la Comissió de Valoració de la Regidoria de Benestar Social, que serà la que fixe cas per cas el nombre d'hores subvencionades del programa, les tasques que s'inclouen, la intensitat i duració de l'assistència domiciliària i la quantitat total de l'ajuda.

El termini de sol·licitud de les ajudes per als qui ja han sigut beneficiaris del programa enguany és fins al 22 de novembre, mentre que la resta de persones interessades podrà sol·licitar-les en 2020. El contingut íntegre de les bases podrà consultar-se en la Seu Electrònica de l'Ajuntament.