'La Barqueta' convoca la XIX edició del seu Certamen de Dibuix i Pintura

Una selecció s'exposarà a la Casa del Fester entre el 5 d'octubre i el 5 de novembre. En l'edició anterior es van presentar 1.300 obres
0
0
Jaime Jesús Pérez i Francisco Llorens en la seu de 'La Barqueta'
Jaime Jesús Pérez i Francisco Llorens en la seu de 'La Barqueta'

Els treballs premiats seran publicats en el llibre oficial de les Festes Majors Patronals 2021

L'Associació Cultural Recreativa 'La Barqueta', en col·laboració amb la Regidoria de Cultura, convoca de denovena edició del Certamen de Dibuix i Pintura en el qual podran participar tots els alumnes de Primària dels centres escolars de Benidorm amb edats entre els 6 i els 12 anys i en tres categories coincidents amb els tres cicles de l'ensenyament.

El regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, al costat del president de 'La Barqueta', Francisco Llorens, 'Paco Rosera', han presentat este matí el cartell anunciador de l'esdeveniment que es distribuirà des de hui mateix en els col·legis, centres oficials, associacions de la ciutat i, de manera virtual, en les xarxes socials municipals per a animar a la participació en un concurs que cada convocatòria reunix més xiquets i xiquetes de Benidorm.

El tema del certamen és la Troballa de la Mare de Déu del Sofratge, declarat d'Interés Turístic de la Comunitat Valenciana per la Generalitat, que 'La Barqueta' representa durant les Festes Majors Patronals, però vist des de la perspectiva dels xiquets. Una fita històrica avalada pels documents que Pere Maria Orts i Bosch va trobar en l'Arxiu General de Simancas i que li van servir per a escriure més tard la dramatització de l'acte.

"En este any tan especial –ha dit Jaime Jesús Pérez– ens hem posat, com sempre de la mà la Regidoria de Cultura i 'La Barqueta', en marxa, encara que de manera diferent", a causa de la crisi sanitària que viu el país. L'edil ha anunciat que la tradicional exposició que sol tindre lloc al març, s'ha traslladat al mes d'octubre, si bé s'ha convocat ara el certamen perquè en els col·legis s'estudie la Troballa, donada la proximitat de l'efemèride, i els xiquets "puguen treballar en les seues creacions".

L'edil ha recordat que en l'anterior edició es van presentar "més de 1.300 dibuixos". Amb iniciatives com esta, l'Ajuntament vol agrair "l'esforç" de les associacions culturals de Benidorm que, com 'La Barqueta', "reprenen l'activitat a poc a poc, conforme la situació sanitària ens ho permet".

Per part seua, Francisco Llorens ha fet una crida a tots els centres escolars perquè participen en el Certamen. "El 16 de març està ja ací –ha dit– i portem ja dos anys sense alegries". Amb la confiança posada en què la pandèmia "passe prompte", Llorens ha posat l'accent en "la il·lusió" que ha suposat l'organització del certamen durant denou anys i ha agraït l'ajuda rebuda "per tots els col·laboradors, els col·legis i els xiquets, que són els qui manen".

En el certamen podran participar els alumnes d'Ensenyament Primari que ho desitgen, presentant una sola obra de tècnica lliure de grandària A4 vertical (210 x 297 mm). En la part posterior del treball hauran de figurar, escrits en majúscules, les dades del participant, el col·legi i el curs. Les creacions es presentaran en els centres escolars i estos preseleccionaran 10 de cada cicle que conformaran l'exposició.

Els treballs seleccionats s'exposaran del 15 d'octubre al 5 de novembre a la Sala d'Exposicions de la Casa del Fester 'Diego Cano Enguera' (carrer La *Biga, 3). Tots els participants rebran un diploma acreditatiu. S'han establit tres premis i quatre accèssits per cada cicle consistents en material artístic atorgat per l'Ajuntament i trofeus de 'La Barqueta'. A més hi haurà premis de les entitats i empreses col·laboradors.

Les obres premiades es publicaran en el programa oficial de les Festes Majors Patronals 2021. A més, la Regidoria de Cultura premiarà amb 300 euros als tres centres escolars que hagen mostrat major interés i participació.