Arranca el II Congrés de Drons policials. Tecnologia UAS al servici dels ciutadans

18 empreses, la més moderna tecnologia, 15 ponents, demostracions pràctiques d'operativitat i els dos projectes europeus en els quals Benidorm és protagonista
0
0
Arranca el II Congrés de Drons policials. Tecnologia UAS al servici dels ciutadans
Arranca el II Congrés de Drons policials. Tecnologia UAS al servici dels ciutadans

Després de visitar als expositors d'equips i tecnologia en carpa annexa a la Sala d'actes de l'Ajuntament de Benidorm, arrancava este matí, de nou a Benidorm, el II Congrés de Drons Policials que ha tornat a complir les seues expectatives amb escreix quant a participants i qualitat dels ponents. I, esta segona edició la novetat és la part d'exhibició i demostració de capacitats i operativitat dels drons exposats, demà, en l'heliport d'Heliactivo.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Emergències, Lorenzo Martínez Sola, va inaugurar el congrés assenyalant la importància del mateix com a element de "posada en comú de realitats i aplicacions de l'ús civil dels drons".

Va manifestar la seua satisfacció perquè Benidorm torna a ser referència en drons per "les novetats i capacitats de nous equips i vehicles" exposats, destacant que la ràpida evolució del segment exigix de les administracions "major implicació en la formació de pilots i en el manteniment operatiu dels equips".

Va recordar el regidor que Benidorm va ser pioner a incorporar drons en els equips de Policia Local i va mostrar la seua satisfacció perquè ja van sent habituals estes unitats en altres cossos policials, ja que l'eficàcia d'estes eines queda fora de tot dubte "en casos de vigilància i prevenció, així com gestió de situacions d'emergència i actuacions de rescat". Per a Martínez, la clau de l'operativitat dels drons està en el fet que "oferixen noves perspectives d'anàlisis, arriben a llocs inaccessibles, mitiguen el risc a servidors públics i milloren tant la capacitat de resposta de les unitats terrestres, com la seua coordinació".

Va agrair finalment el regidor la labor del Cos de la Policia Local de Benidorm i de la Universitat Politècnica de València i del professor Israel Quintanilla, clau per al desenvolupament del Reglament d'Ús d'Aeronaus No Tripulades de la Policia Local de Benidorm.

El professor Quintanilla, per part seua, ha destacat la sintonia amb la unitat de drons de la Policia Local de Benidorm i el que la ciutat siga on es testen dos projectes de la Unió Europea sobre mobilitat aèria urbana i repartiment aeri de mercaderies.

En la jornada de hui intervenen el Gestor de Navegació Aèria d'Espanya, la Unitat Militar d'Emergències, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Ertzaintza, Mossos d'Esquadra, policies locals, tècnics d'empreses i experts en la gestió d'emergències i utilitat de drons.