Un any més, la Mare de Déu del Sofratge és trobada entre cendres a la platja de Benidorm

Francisco Amillo, pregoner 2019, repassa les anècdotes de la història de les festes Benidorm
0
0
Un any més, la Mare de Déu del Sofratge és trobada entre cendres a la platja de Benidorm
Un any més, la Mare de Déu del Sofratge és trobada entre cendres a la platja de Benidorm

El Parc d'Elx, en el Passeig de Ponent, va congregar ahir tard a milers de persones en la recreació de la Troballa de la Mare de Déu del Sofratge que, com tots els anys, des de 1971, posa en escena l'Associació Cultural Recreativa 'La Barqueta', sobre un text de Pere Mari Orts i Bosch i en el qual han participat més de mig centenar de persones.

Un any més, el poble de les gents de la mar que va ser Benidorm i gràcies a 'La Barqueta' que presidix Francisco Llorens, 'Paco Rosera', s'ha retrobat amb la seua patrona entre les cendres d'un llondro naufragat a la seua platja.

Després de l'escenificació de la Troballa, va arribar l'hora de la romeria que, des del Parc d'Elx va recórrer el Passeig de la Carretera, Albereda i carrer Major per a acabar en la plaça de Sant Jaume on s'ha confeccionat un mural amb rams de flors. Més de 300 associacions culturals i festeres de la ciutat han participat en l'acte més multitudinari del primer dia de les Festes Majors Patronals, entre elles les penyes integrades en l'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge', les no associades, cases regionals, col·lectius socials, majorals, majorals d'honor i, per descomptat, el banderer 2019 i la seua família, Vicente Berenguer.

Després de l'ofrena floral, en l'escenari, la Reina Infantil, Paula Mayor, va recitar el vers a la Mare de Déu del Sofrate i la Reina Major, Marina Carrillo, es va dirigir als assistents per a destacar la importància de les seues festes per a tota la ciutat de Benidorm. Marina va emocionar als assistents amb les mostres d'afecte i afecte que dedique a Paula per "la seua dolça innocència, espontaneïtat" i el "meravellós any" que han viscut juntes.

Francisco Amillo, pregoner

A continuació, el pregoner d'enguany, Francisco Alegre Amillo, historiador i catedràtic jubilat de l'IES Beatriu Fajardo de Mendoza, i també avi de Paula Mayor, qui va anunciar, com ho feien antany els pregoners als pobles que "per ordre del senyor alcalde" Benidorm viu les seues Festes Majors Patronals.

La pluja que va amenaçar durant tota la vesprada va amagar amb descarregar, però les gotes no van desanimar al públic, ni al pregoner que va repassar, a base d'anècdotes els 135 anys de festes al novembre, o els 160 de majorals, o els 111 de venda de loteria de Nadal per a sufragar la festa. Després de les seues paraules, l'alcalde, Toni Pérez, li va imposar la insígnia commemorativa.

El president de la Comissió, Roberto Carretero, va prendre a continuació la paraula per a "agrair el gran honor" rebut enguany de "representar la festa de Benidorm en la qual hem viscut moments inoblidables". Carretero va agrair el suport de les regidories de Festes i Cultura, i també el del president a perpetuïtat de la Comissió, Paco Rosera.

Toni Pérez va ser l'encarregat de tancar l'acte recordant l'experiència viscuda al costat d'Alegre Amillo durant la construcció del Beatriu Fajardo de Mendoza, fa quasi 20 anys i, fent seues les paraules del pregoner va finalitzar dient que "per ordre del senyor alcalde, ja estem en Festes".

L'acte va finalitzar amb un espectacle pirotècnic des de la plaça de la Senyoria.