EL TEMPS A BENIDORM ARA

16

20:24 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Poc núvol

NE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els veïns disposen fins al 19 de setembre per a elaborar propostes que seran votades en una assemblea oberta a tota la ciutadania

Ajuntament i Consell Veïnal llancen els Pressupostos Participatius 2020

30 juliol 2019
Ayuntamiento y Consejo Vecinal lanzan los Presupuestos Participativos 2020

Un dia després de l'aprovació del Pressupost Municipal de 2019, l'Ajuntament de Benidorm, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana i el Consell Veïnal, ha anunciat l'obertura, des de hui mateix, del termini de presentació de propostes per als Pressupostos Participatius de 2020.

La regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha comparegut davant els mitjans de comunicació flanquejada pels vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario per a recordar que estos Pressupostos són "un mecanisme de participació i gestió municipal" a través del qual "els veïns de Benidorm poden proposar i decidir sobre la destinació de part dels recursos municipals". Iniciativa que té com a principal objectiu "la participació directa de la ciutadania" que planteja demandes en matèria d'inversions que són, finalment, "incorporades al Pressupost".

El termini de lliurament de propostes finalitzarà el pròxim 19 de setembre. Una vegada rebudes, el Consell Veïnal les classificarà en cinc blocs: Urbanisme, Escena Urbana i Mobilitat; Igualtat, Benestar Social, Sanitat i Tercera Edat; Turisme, Platges i Seguretat Ciutadana; Educació, Cultura, Educació i Esports; i Medi Ambient i Neteja Viària.

Després de la seua catalogació, el 26 de setembre tindrà lloc una assemblea oberta a tots els veïns en el Saló d'Actes de la Casa del Fester on seran seleccionades les que obtinguen el suport majoritari. A continuació, una comissió formada per representants de l'assemblea i del Consell Veïnal, les remetran a Alcaldia des d'on seran enviades als tècnics municipals per a la seua valoració.

Ana Pellicer ha subratllat que les actuacions que es realitzen a través del Consell Veïnal "són benvingudes" perquè "recullen les propostes de tota una ciutat". "La inversió realitzada en 2019 —ha aclarit Pellicer— ha superat els 500.000 euros" i contemplen projectes com la passarel·la de fusta del Passeig de Ponent o "la rampa del carrer Herrerías que ara s'està finalitzant".

En la seua intervenció, Teresa Garrido ha destacat que els Pressupostos Participatius "tenen consignat un 5% del Pressupost Municipal". Enguany s'invertiran 535.000 euros, quantitat que, espera, "se supere amb escreix en el 2020". La vicepresidenta primera del Consell Veïnal ha animat a la participació en uns Pressupostos "transparents i oberts a tota la ciutadania" que en la seua primera edició, en 2016, "van invertir a la ciutat 90.000 euros i ja hem superat el mig milió".