Aenor certifica que els autobusos urbans de Benidorm complixen el protocol enfront de la Covid-19

La parada central torna a Esperanto i en les pròximes setmanes es reordenaran línies per a fer el transport "més eficaç i eficient"
0
0
Aenor certifica que els autobusos urbans de Benidorm complixen el protocol enfront de la Covid-19
Aenor certifica que els autobusos urbans de Benidorm complixen el protocol enfront de la Covid-19

Els autobusos urbans de Benidorm complixen amb els protocols d'actuació enfront de la Covid-19, tal com ha certificat Aenor i hi han trasllat hui el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, i el cap d'Operacions de Llorente Bus-Avanza, José Moreno. Esta certificació, la "més exigent" de quantes operen en l'àmbit nacional, constata que s'han "establit els protocols corresponents perquè les instal·lacions i els servicis" del transport urbà complisquen "totes les normes sanitàries", reunisquen "les condicions de seguretat adequades" i es protegisca a usuaris i treballadors.

Complir amb estes directrius "passa per un reforç de tots els processos de neteja" i per la implantació de mesures de prevenció, segons ha detallat Moreno. Concretament, diàriament es realitza "una desinfecció especial dels autobusos i les instal·lacions", inclosos els llocs de conducció de cada vehicle; i s'han instal·lat "mampares protectores" per als treballadors i "dispensadors de gel per als clients". A més, com ha recordat el regidor de Mobilitat, des de mitjan abril l'Ajuntament ha aportat màscares "perquè tots els usuaris del transport urbà" disposaren d'este sistema de protecció, l'ús de la qual és ara ja obligatori.

El cap d'Operacions de la mercantil ha destacat que "Avanza ha sigut la primera empresa del sector, juntament amb una altra, a aconseguir esta certificació"; i ha agregat que una vegada obtinguda els usuaris "poden tindre confiança total per a utilitzar el transport públic de Benidorm en les condicions de seguretat adequades".

El regidor de Mobilitat, per la seua banda, ha agraït "el treball fet" per la concessionària durant i després del confinament perquè "tinguem a Benidorm un autobús públic segur", i ha fet "una crida" a la ciutadania perquè utilitze este transport en els seus desplaçaments.

Reconfiguració de línies a l'espera de Conselleria

De Zárate ha avançat que en les pròximes es faran canvis "en les línies" d'autobús amb l'objectiu de "tindre un transport urbà més eficaç i eficient", amb trajectes més breus i directes que propicien el seu ús fonamentalment entre els residents que es desplacen als seus llocs de treball. L'edil ha assegurat que "esta reconfiguració farà un salt de qualitat" al servici, al mateix temps que incrementarà "el nombre d'usuaris".

No obstant això, De Zárate ha incidit en què la solució definitiva per al transport públic passa perquè, de cara a la nova concessió, la Conselleria atenga la proposta traslladada per l'Ajuntament perquè es configure "un model de transport interurbà" de Benidorm i els pobles de la comarca, en el qual els municipis puguen també decidir sobre el disseny de les rutes i la localització de les parades. L'edil ha indicat que s'està a l'espera que Conselleria pose data a una nova reunió tècnica sol·licitada per l'Ajuntament.

La parada principal del Centre torna a Esperanto

A l'espera de concretar la nova configuració de part de les línies, que s'anunciarà de seguida, De Zárate ha avançat que "a partir de demà divendres, i després de diversos canvis d'ubicació a causa de les obres de remodelació de l'avinguda del Mediterrani, la parada principal de la zona Centre tornarà a la seua localització original al carrer Esperanto, enfront de l'hotel Madeira".

Així mateix, ha avançat que la setmana vinent s'instal·larà una màquina de venda de bitllets en l'Oficina de Turisme del Torrejó per a facilitar la compra als usuaris de les platges.