50 operaris reforçaran a Benidorm la neteja en temporada estival

Per primera vegada hi haurà torns d'aigualeig de matí, vesprada i nit
0
0
José Ramón González de Zárate
José Ramón González de Zárate

Nova licitació. Els veïns podran decidir "com volen que es netege la ciutat"

El regidor de Neteja Viària, José Ramón González de Zárate, ha anunciat hui la incorporació de 50 nous operaris de reforç en els servicis de carrer, a partir del dilluns, 1 de juliol. Així mateix, des d'esta mateixa data els aigualejos en la nit s'incrementaran amb la incorporació de dos camions cisterna extra "a banda dels dos que ja estan treballant", amb el que Benidorm comptarà "amb tres o quatre aigualejos nocturns cada dia".

González de Zárate ha indicat que s'actuarà especialment "en les zones que tenen més afluència de gent", concretament en els passejos de Llevant i Ponent, el Barri antic, la zona del Castell i les grans avingudes. També es reforçaran les intervencions en camins rurals, parcs i estacionaments.

Al matí prestaran servici "tots els vehicles: les 'hidro', les aigualejadores i les agranadores". El regidor ha precisat que es realitzarà un especial esforç "per a lluitar contra el 'bolseig'" dels turistes que desconeixen com funciona la neteja de la ciutat i "deixen les seues bosses en les papereres de primera línia de platja".

Durant les vesprades, el servici d'aigualeig passarà dels quatre o sis operaris habituals als 15 o 16, amb el que per primera vegada "tindrem aigualejos les 24 hores del dia".

Actuació per barris

La programació de la regidoria de Neteja Viària contempla que una brigada especial, composta per unes huit persones recórrega tots els barris de Benidorm per a "realitzar aigualejos profunds". En primer lloc s'intervindrà "la setmana pròxima" en el Racó de l'Oix, per a després traslladar el servici a altres zones de la ciutat, alternativament. Una planificació que no contempla "incomodar als veïns trencant la seua rutina habitual" sinó que s'anirà adaptant a les necessitats de cadascuna de les zones.

González de Zárate ha demanat la col·laboració dels ciutadans, especialment d'aquells que tenen mascotes. "Calculem —ha dit— que a la ciutat pot haver-hi entre 14 o 15.000 gossos, el carrer és com la nostra casa i si el nostre animal fera les seues necessitats a casa, segur que ho netejaríem, perquè al carrer hem de fer igual".

Licitació este mateix estiu

José Ramón González de Zárate ha assenyalat que l'equip de govern municipal està treballant ja en el plec de condicions del nou contracte de neteja viària que haurà de signar-se prompte. L'edil ha precisat que "no volem que passe l'estiu sense licitació". En este sentit, ha anunciat que serà "un plec [de condicions] molt participatiu" en el qual els veïns podran aportar la seua opinió perquè "volem que els ciutadans ens diguen com volen que es netege la ciutat", ha conclòs.