EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

13:34 PM

HORA BENIDORM

18ºC

Núvol

SO 35km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

5%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde agraïx a Hosbec el seu compromís i implicació perquè el personal sanitari tinguera una alternativa d'allotjament en els moments més durs de la pandèmia

34 sanitaris s'han allotjat als apartaments turístics oferits per Hosbec i Ajuntament

16 maig 2020
34 sanitarios se han alojado en los apartamentos turísticos ofrecidos por Hosbec y Ayuntamiento

Altres 9 professionals es van interessar per este servici gratuït que ha estat en marxa durant un mes i mig

Un total de 34 sanitaris s'han allotjat als apartaments turístics posats per l'Ajuntament de Benidorm i la patronal Hosbec a la disposició del personal sanitari de l'Hospital Comarcal de La Vila Joiosa, Hospital Clínica Benidorm, IMED Levante i centres de salut de la ciutat. Un servici que ha permés a este personal sanitari "disposar d'una alternativa d'allotjament segura, confortable i allunyada de riscos per a ells i per a les seues famílies, ja que parlem de professionals que han estat treballant en primera línia durant la crisi del coronavirus", ha indicat l'alcalde, Toni Pérez.

Esta alternativa d'allotjament "ha estat operativa durant quaranta-cinc dies, coincidint amb els moments més durs d'esta crisi sanitària, amb la qual encara continuem lluitant però en un escenari diferent marcat per l'entrada en la 1a fase del pla de desescalada". "Encara així –ha afegit–, hem de continuar sent prudents i molt responsables, perquè la situació no s'ha superat".

L'alcalde ha recordat que "prèviament a la posada en marxa d'esta iniciativa, regulada entre l'Ajuntament i la propietat a través de la patronal hotelera, Hosbec va oferir a la Conselleria de Sanitat diversos establiments de Benidorm per a la seua medicalització i per a acollir a pacients lleus que hagueren superat la fase hospitalària"; mentre que el Consistori va posar a la disposició de l'administració autonòmica "les instal·lacions del Palau d'Esports l'Illa, amb capacitat per a albergar centenars de llits hospitalaris en cas de necessitat". "Finalment, per fortuna, la situació sanitària en el departament de la Marina Baixa no ha requerit estes instal·lacions complementàries", ha apuntat.

Toni Pérez ha explicat que "el servici d'allotjament per a sanitaris s'ha gestionat a través de la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (#XAC) posada en marxa per l'Ajuntament i ha sigut possible gràcies a l'altruisme i compromís social i amb la ciutat de la patronal hotelera Hosbec, que des del minut un ha fet de la seguretat sanitària i de la solidaritat els pilars de la seua actuació durant esta crisi de la Covid-19".

L'alcalde ha destacat "la implicació de l'empresa Hotels GF, integrant de Hosbec i en un dels establiments de la qual s'ha prestat este servici"; i ha agraït "a altres empreses turístiques de la ciutat el seu interés a sumar-se a este projecte oferint també els seus apartaments turístics".

Al marge, del personal finalment allotjat, altres nou professionals més es van interessar per este servici gratuït, si bé finalment no en van fer ús. La major part dels sanitaris que s'han allotjat en estos apartaments turístics treballen a l'Hospital Comarcal de La Vila Joiosa; i prop de la meitat d'estos professionals són infermeres o auxiliars d'Infermeria.

Toni Pérez ha aclarit que "si bé inicialment dirigim esta iniciativa als professionals sanitaris de Benidorm i del nostre hospital comarcal, hem pogut atendre també personal de diversos punts de la comarca i fins i tot a uns altres que presten servei en departaments de salut pròxims, la qual cosa sens dubte és una satisfacció, ja que la nostra ràdio d'actuació ha sobrepassat les fronteres de la Marina Baixa i hem arribat a qui més ho necessitava".

Durant el temps que ha estat en marxa este servici d'allotjament, l'Ajuntament s'ha encarregat de la neteja de les instal·lacions. Així, cada dia es realitzava una neteja de quatre hores en les zones comunes, i una de caràcter general una vegada a la setmana. A més, en els últims dies, en concloure el servici, s'ha procedit a la desinfecció total i en profunditat tant dels apartaments com de la resta de les instal·lacions.