31+1 obres d'art per a erradicar la violència de gènere

Les obres, després de la seua exhibició a Benidorm, es posaran a la disposició dels centres educatius de tota la província d'Alacant
0
0
31+1 obres d'art per a erradicar la violència de gènere
31+1 obres d'art per a erradicar la violència de gènere

Este matí s'ha obert al públic l'exposició de la campanya de l'eliminació de la violència contra la dona que reunix per quart any les creacions dels alumnes de Segon de Batxillerat d'Art de l'IES Pere Maria Orts i Bosch. La mostra, al principi prevista com una de les activitats del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre, degué posposar-se a causa de la crisi sanitària.

Els regidors d'Igualtat i Cultura, Ángela Zaragozí i Jaime Jesús Pérez, al costat del director de l'institut, Nacho Gascón; el coordinador de l'àrea de dibuix del centre, Ginés Lloret; i una representació dels jóvens artistes han recorregut la mostra i han compartit algunes de les experiències viscudes durant el procés creatiu.

Ángela Zaragozí s'ha mostrat molt orgullosa després de la contemplació dels treballs exposats "31 obres més un cartell" que va ser presentat el 25 de novembre com a anunci del qual ha sigut "un treball curricular que cada any va superant el nivell de l'any anterior". La responsable d'Igualtat també ha destacat "la implicació" dels estudiants que "cada any presenten més obres".

Zaragozí ha anunciat que a cadascun dels alumnes se'ls entregarà un val perquè puguen imprimir la seua creació en gran format (50 x 70 cm) sobre cartó ploma, perquè puguen incorporar-les als seus dossiers.

Per part seua, Jaime Jesús Pérez ha apostat per continuar realitzant "activitats transversals" d'este calat des de les àrees que coordina, Cultura i Joventut, amb Igualtat i ha anunciat que després del seu període a Benidorm, l'exposició iniciarà un periple per "els instituts de Benidorm, col·legis i Centre d'Informació Juvenil". Així mateix, alguns treballs s'instal·laran en opis retroil·luminats pels diferents barris de la ciutat perquè "tota la gent de Benidorm i els qui ens visiten puguen contemplar esta activitat duta a terme pels alumnes del Pere Maria".

Finalment, l'Ajuntament i l'institut posaran a disposició "dels instituts i col·legis de la comarca i província d'Alacant" els cartells de manera gratuïta perquè puguen continuar realitzant la seua labor de sensibilització entre la comunitat educativa.

Amb esta exposició, arriben a la seua fi els actes organitzats per l'Ajuntament amb motiu de la celebració del 8 de març.