287 equips participen en la 26 Costa Blanca Cup

El alcalde ensalza los valores que representa este torneo como motor social, económico y turístico de Benidorm
0
0
287 equips participen en la 26 Costa Blanca Cup
287 equips participen en la 26 Costa Blanca Cup

La 26 edició del torneig de futbol base Costa Blanca Cup que se celebra a Benidorm del 30 de juny al 6 de juliol, ha sigut presentada este matí per l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, la regidora d'Esports, Mariló Cebreros, i el director de Tour-Sport, Fernando Brotons, en l'edifici El Torrejó. Esta edició torna a convertir-se un any més en la cita esportiva referent de la Comunitat Valenciana, que reunirà 287 equips procedents de 15 països i en la qual participaran més de 4.000 futbolistes de categories prebenjamí a juvenil.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha estat acompanyat per diversos membres de la Corporació i ha ressaltat la importància d'este esdeveniment esportiu "parlem de turisme esportiu, un nou impacte a la ciutat de 24.000 pernoctacions, més de 4.000 esportistes practicant esport a Benidorm i que ha superat els 25 anys d'antiguitat, pioner en l'esport d'inclusió i esport femení".

Toni Pérez ha subratllat que "este torneig aposta per línies i banderes estratègiques pròpies de la ciutat i la destinació: turisme esportiu, inclusió de la diversitat, igualtat de gènere, innovació i tecnologia amb joves esportistes que són una bona manera de fer prescriptores del que representa aquesta ciutat".

Per a esta edició la Costa Blanca Cup incorpora noves seus al torneig: Alacant s'estrena en una cita que recupera la presència de L'Alfàs del Pi, i a les quals se sumen Benidorm, Altea, Calp, La Nucia, Polop i la Vila Joiosa. Les huit seus albergaran un total de 674 partits que es disputaran en 15 camps de futbol 11 i altres 13 per a les categories de futbol 8, així com tres pavellons amb set pistes per als partits de futbol sala a Benidorm, Calp i Altea.

En esta 26a Costa Blanca Cup 15 països tindran representació, destacant el debut de Taiwan, que amplia a més de 65 la llista de països que han participat en el torneig des de la seua primera edició. A més competixen equips procedents del Brasil, els Estats Units, Anglaterra, Escòcia, Irlanda del Nord, França, Islàndia, Noruega, Portugal, Bèlgica, el Marroc, el Japó i la Xina. Enguany els països amb major representació són els Estats Units (17 equips), Islàndia (8 equips) i el Japó (7 equips).

Un any més, la Costa Blanca Cup donarà visibilitat a les categories femenines, presents en el torneig des de la seua primera edició. A esta edició acudixen 400 jugadores repartides en 26 equips de 5 països: els Estats Units, Islàndia, el Japó, Anglaterra i Espanya.

Entre les novetats previstes per a esta edició destaca l'homenatge al club de futbol femení més antic de la Comunitat Valenciana: el CD Camporrobles. Ruth García, jugadora del club, i també del Llevant UE i la Selecció Espanyola serà nomenada Ambaixadora de la Costa Blanca Cup, personalitzant així este reconeixement. A més com a novetat també, l'arbitratge estarà compost íntegrament per dones en la competició femenina i s'instaurarà el Premi al Millor Club Femení.

Per cinqué any consecutiu la Costa Blanca Cup inclou la modalitat CB Inclusivament perquè els futbolistes amb discapacitat intel·lectual participen de la competició, de l'ambient d'un torneig i de l'experiència de la convivència al costat d'altres futbolistes i contribuir a la seua integració. Hèrcules CF i CD Tenerife s'estrenen al costat de Llevant UE i Elx CF que repetixen, disputant-se les trobades en el Guillermo Amor els dies 2 i 3 de juliol.

Un altre dels puntals de la Costa Blanca Cup és el futbol sala, que enguany complix el seu 15 aniversari amb la participació més gran de la història del torneig: augmenta un 30% respecte a 2018 per a aconseguir 81 equips i quasi un miler de jugadors. A més se celebrarà un 'clínic' formatiu impartit pel seleccionador de Guinea Equatorial, Ricardo Íñiguez, i el capità de la selecció guineana, Roberto Tobe.

Finalment i com a principal novetat tecnològica serà la disputa de la primera edició 'en línia' de la Costa Blanca Virtual, competició que se celebra durant tot el mes de juny i la fase final del qual se celebrarà en el complex Robin Hood de Benidorm, permetent així la desestacionalització del torneig i consolidant la competició per a internacionalitzar-la.

Com és habitual, la cerimònia d'inauguració se celebrarà el dilluns, 1 de juliol a partir de les 21.00 hores —després de la disputa de la primera jornada—, i congregarà a totes les expedicions a l'Auditori Julio Iglesias del Parc de l'Aigüera. Es tracta d'un dels actes que s'ha convertit en senyal d'identitat de Costa Blanca Cup i que per primera vegada serà retransmesa en 'streaming', igual que les finals del torneig en cada categoria.