CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

09:48 AM

HORA BENIDORM

17ºC

Núvols alts

SO 35km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

5%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El 'Castellum' de la Cala estrena nova il·luminació nocturna policromàtica

Patrimoni Històric organitza visites guiades per a conéixer el Benidorm romà

18 setembre 2020
Patrimonio Histórico organiza visitas guiadas para conocer el Benidorm romano

La Regidoria de Patrimoni Històric que dirigix Ana Pellicer ha posat en marxa un programa de visites guiades al Tossal de la Cala per a particulars i grups que podran conéixer, de la mà de guies experts, com era aquell Benidorm del segle I aC que hui podem descobrir gràcies a la recent museïtzació del 'Castellum' romà i les intervencions arqueològiques realitzades per l'Ajuntament en col·laboració amb la Universitat d'Alacant.

El 'Castellum' va obrir les portes a la fi d'agost. Pot ser visitat ja per veïns i turistes de manera particular. Ara, amb este nou servici de Patrimoni Històric, s'obri encara més a la societat amb visites en grup. Coincidint amb l'inici d'esta activitat, el Tossal estrena també nova il·luminació policromàtica que podrà canviar de tonalitat en funció de les necessitats i que es podrà vore a quilòmetres de distància.

Des de l'Ajuntament s'estan cursant invitacions a les associacions locals perquè els col·lectius socials puguen gaudir de les noves visites guiades. També s'ha habilitat l'adreça de correu electrònic patrimonihistoric@benidorm.org a través de la qual qualsevol entitat pot posar-se en contacte amb la regidoria per a programar la seua visita al recinte museïtzat.

El 'Castellum' romà del Tossal de la Cala és l'únic fortí de l'època tardorepublicana excavat 'en extensió'. Després de la seua museïtzació i integració en l'entorn urbà, és ja un referent històric i un atractiu turístic més de Benidorm. L'horari d'obertura de la instal·lació és, de dilluns a divendres de 8,00 a 20,30 hores, ininterrompudament; els dissabtes de 9,00 a 14,00. No obstant això, les visites guiades es programaran a les vesprades: els dies laborables, de 17,00 a 20,00 hores; dissabtes, també de 9,00 a 14,00.

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm