L'Ajuntament incorpora altres 34 joves titulats menors de 30 anys contractats amb fons europeus

La passada setmana es van incorporar altres 15 beneficiaris de l'EMCUJU i a la fi de mes ho faran els de l'EMPUJU, superant el centenar de contractacions
0
0
L'Ajuntament incorpora altres 34 joves titulats menors de 30 anys contractats amb fons europeus
L'Ajuntament incorpora altres 34 joves titulats menors de 30 anys contractats amb fons europeus

Prestaran servici durant un any en diferents departaments municipals

L'Ajuntament de Benidorm ha incorporat hui 34 joves titulats menors de 30 anys, contractats a través d'una subvenció de fons europeus i que prestaran servici en diversos departaments municipals durant un any. Estes 34 persones se sumen a les 15 que es van incorporar la passada setmana dins del programa EMCUJU del pla 'Avalem Joves +'. Un pla cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, i que també compta amb un programa per a la contractació de joves no qualificats (EMPUJU). Per al desenvolupament de totes dos iniciatives l'Ajuntament ha rebut més d'1,9 milions d'euros de fons europeus.

L'alcalde, Toni Pérez, ha donat la benvinguda als nous treballadors, que compten amb títol d'FP, Diplomatura, Grau o Llicenciatura i que s'han incorporat a departaments com a Turisme, Ocupació, Disseny, Esports, Patrimoni Històric, Platges, Medi ambient, Intervenció, Comerç, Obertures o Protocol. Pérez ha convidat a estosjoves a aprofitar esta oportunitat i l'any que tenen al davant per a desplegar els seus coneixements, posar-los al servici de la ciutadania i la gestió pública, i per a adquirir experiència professional i laboral.

Per a l'EMCUJU l'Ajuntament ha rebut una subvenció de 819.211,56 euros; i 1.099.287,84 per a l'EMPUJU, amb el qual es contractarà també durant dotze mesos al voltant d'altres 70 joves que s'incorporaran a la fi de mes i que s'encarregaran de la neteja de l'entorn natural o de la vigilància d'instal·lacions, entre altres. L'Ajuntament, per la seua banda, haurà d'aportar en dos anualitats un total de 152.292,56 euros per a cofinançar els contractes per obra o servici d'estos últims.

L'alcalde ha reconegut "la gran labor que ha realitzat la Regidoria d'Ocupació amb la seua regidora, Ma Jesús Pinto, al capdavant". Una labor que "ha permés a Benidorm aconseguir dos de les subvencions més quantioses de la Comunitat Valenciana" i, en conseqüència, "ser una de les ciutats que més i millors oportunitats brinda als seus joves en matèria d'ocupació a través d'estos programes". Així mateix, ha destacat la col·laboració entre els departaments d'Ocupació i Personal per a "detectar quines són les oportunitats professionals que podem oferir als nostres joves des de l'Ajuntament i sobre la base d'elles traçar els perfils laborals que s'han incorporat als programes".