El Ministeri amplia una setmana el termini per a presentar els projectes EDUSI

El govern local ajorna a la setmana vinent l'aprovació en ple de l'estratègia
0
0
 El Ministeri amplia una setmana el termini per a presentar els projectes EDUSI
El Ministeri amplia una setmana el termini per a presentar els projectes EDUSI

El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública ha acordat hui ampliar una setmana el termini donat als municipis perquè presenten les seues estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) amb les quals optaran a aconseguir fons europeus. Després d'esta ordre, el termini finalitzarà el dimarts 28 de novembre.

A la vista de l'ampliació del termini, el govern local ha desconvocat el ple extraordinari previst per a matí, que tenia com a punt únic l'aprovació de l'EDUSI, posposant este assumpte a la setmana vinent.

La regidora de Presidència, Ana Pellicer, ha explicat que l'aprovació de l'estratègia, amb la qual Benidorm opta a aconseguir 10 milions d'euros de fons europeus, "s'inclourà en l'ordre del dia del ple de novembre, que se celebrarà dilluns que ve, dia 27".

Per la seua banda, l'edil de Participació Ciutadana, Ma Jesús Pinto, ha indicat que "l'ampliació del termini per a presentar els projectes EDUSI ens permet disposar de més temps per a perfeccionar tècnicament la proposta de Benidorm, i també per a recaptar les aportacions que ens facen els veïns i visitants a través de les enquestes disponibles en www.edusibenidorm.org". Pinto ha aclarit que "continuarem arreplegant enquestes fins divendres que ve", i ha recordat que per a esta convocatòria s'han formalitzat al voltant de 2.300.

Per a esta convocatòria, la segona a la qual opta Benidorm, s'ha pres com a base el projecte elaborat per a la primera i que arreplegava actuacions valorades en 23,7 milions. Unes actuacions a realitzar abans del 31 de desembre de 2023 i encaminades a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Concretament, estan relacionades amb millorar la qualitat i l'accés a les tecnologies de la informació (TIC), reduir les emissions de CO₂, protegir el medi ambient i l'eficiència en l'ús de recursos, així com lluitar contra la desigualtat i la pobresa promovent polítiques d'inclusió.

La zona d'actuació de l'EDUSI és l'eix Beniardà-Jaume I, que engloba la part alta de la Colònia Madrid, així com la zona del barri dels Tolls més pròxima a la plaça de bous, i l'entorn de Jaume I amb especial incidència en l'àmbit d'influència d'Alfredo Corral. Este àmbit es completa amb una àrea periurbana en la qual s'engloben tots els entorns naturals dels barrancs, tota la zona paral·lela a la línia del TRAM, els parcs existent i també dues grans zones verdes: El Moralet i l'entorn de la rotonda de la Séquia Mare.