El Govern d'Espanya confirma la subvenció de 10 milions per a l'EDUSI de Benidorm

Les al·legacions d'altres municipis no afecten l'ajuda per a la ciutat, que ja ha redactat el Manual de Procediment que marca com desenvolupar tots els projectes.
0
0
El Govern d'Espanya confirma la subvenció de 10 milions per a l'EDUSI de Benidorm
El Govern d'Espanya confirma la subvenció de 10 milions per a l'EDUSI de Benidorm

Las alegaciones de otros municipios no afectan a la ayuda para la ciudad, que ya ha redactado el Manual de Procedimiento que marca como desarrollar todos los proyectos

La Direcció general de Fons Europeus del Govern d'Espanya ha confirmat la subvenció de 10 milions d'euros concedida a l'Ajuntament de Benidorm per la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). L'alcalde, Toni Pérez, ha informat hui que, després del procés d'al·legacions, dimarts passat la Direcció general de Fons Europeus va convertir en definitiva la resolució provisional de la tercera convocatòria EDUSI; una resolució provisional que es va publicar en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el 7 de maig i que va atorgar a Benidorm aqueixos 10 milions d'euros.

Pérez ha assenyalat que aqueix procés d'al·legacions no ha afectat la subvenció concedida a la ciutat, i ha afegit que "este mateix matí he signat el decret d'acceptació de l'ajuda de 10 milions d'euros per al desenvolupament de l'EDUSI, per a la seua remissió a la Direcció general de Fons Europeus".

L'alcalde ha indicat que "en els quatre mesos que han transcorregut des de la resolució provisional fins a la definitiva, el nostre Ajuntament ha seguit fent passes administratives i de planificació vinculats a l'EDUSI". Així, "ja s'ha redactat el Manual de Procediments, en el qual establix què cal fer per a desenvolupar l'EDUSI i dur a terme tots els projectes inclosos en ella". En este Manual es fixen també els diferents òrgans que intervenen en la selecció, control, aprovació i execució de cada actuació, així com els seus integrants.

Però, a més, "ja estem treballant en el pròxim pas, que és l'elaboració d'un Pla de Comunicació específic de l'EDUSI, tal com exigix el programa". Per este motiu haja incidit que "el procés d'al·legacions no ha deixat en suspens el projecte EDUSI de Benidorm". "Hem seguit treballant —ha aprofundit— no solament en l'àmbit administratiu i logístic, sinó també en les actuacions arreplegades en el document perquè creiem fermament que l'EDUSI és la guia de cap a on vol anar Benidorm: evolucionar cap a una ciutat més accessible, més sostenible, més verda, més integradora, i en la qual residents i els qui ens visiten tinguen una major i millor qualitat de vida".

L'alcalde ha posat com a "exemple clar" del treball que s'ha realitzat per a avançar en les actuacions incloses en l'EDUSI l'aprovació a principis d'agost "del projecte 'Parc Els Ametlers-Els Tolls, fase 2018'. En este punt, ha recordat que este projecte "forma part de les accions proposades pel Consell Veïnal dins els Pressupostos Participatius, i està a més dins de l'àrea d'implementació de l'EDUSI". Per açò, "anem a treballar perquè partix del seu finançament es carregue a aqueixos Fons Europeus que ha rebut la ciutat".

Pérez ha agraït la seua implicació a tots aquells que "varen treballar el document, a tots els que van voler participar en ell, fer-ho seu i oferir-ho a tot Benidorm". Concretament, s'ha referit "als qui amb el seu vot feren viable el projecte i les seues accions" i també "especialment al Consell Veïnal i a les seues associacions de veïns, al cos tècnic de l'Ajuntament, i a aquelles empreses, institucions i col·lectius locals que van veure en l'EDUSI Benidorm un projecte clar de ciutat".

Però, a més, ha afirmat que "l'esforç i bon treball que ha pivotat i pivota sobre la participació ciutadana" també "s'ha percebut des de fora", la qual cosa es confirma en el fet que Benidorm aculla "el pròxim dia 15 d'octubre la celebració del 'VIII Plenari de la Xarxa d'Iniciatives Urbanes (RIU)'". Esta Xarxa està integrada per més de 150 ajuntaments, en la seua majoria beneficiaris del Pla EDUSI en les seues tres convocatòries.

Projecte EDUSI Benidorm

El projecte presentat per Benidorm inclou mesures valorades en 34 milions d'euros a implantar fins a 2023, i en el seu moment va rebre el plàcet de tots els Ministeris implicats i de la Generalitat Valenciana. Les mesures estan enfocades a incrementar la qualitat de vida de la ciutadania i giren entorn de la millora de la qualitat i accés a les tecnologies de la informació (TIC), la reducció d'emissions de CO₂, la protecció del medi ambient i l'eficiència en l'ús de recursos, així com la lluita contra la desigualtat i la pobresa a través de polítiques d'inclusió.

Totes les accions se centren en una zona extensa. Concretament, l'àmbit d'actuació és l'eix Beniardà-Jaume I, que engloba la part alta de la Colònia Madrid, així com la zona del barri dels Tolls més pròxima a la plaça de bous, i l'entorn de Jaume I amb especial incidència en l'àmbit d'influència d'Alfredo Corral. Este àmbit es completa amb una àrea periurbana en la qual s'engloben tots els entorns naturals dels barrancs, tota la zona paral·lela a la línia del TRAM, els parcs existents i també dos grans zones verdes: El Moralet i l'entorn del futur parc de la Séquia Mare.