Benidorm ultima les primeres línies d'actuació de l'EDUSI per a la seua autorització pel Ministeri

L'alcalde aborda els reptes i oportunitats que oferix l'estratègia en una jornada temàtica en Dinapsis al costat dels municipis d'Alacant, Elx, Oriola i l'Alfàs del Pi
0
0
Benidorm ultima les primeres línies d'actuació de l'EDUSI per a la seua autorització pel Ministeri
Benidorm ultima les primeres línies d'actuació de l'EDUSI per a la seua autorització pel Ministeri

L'Ajuntament de Benidorm està ultimant les primeres línies d'actuació de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) per a la seua autorització per part de la Direcció General de Cooperació Autonòmica i Local del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública. Així ho ha traslladat l'alcalde, Toni Pérez, durant una jornada temàtica sobre estratègies DUSI organitzada pel portal iambiente i que s'ha desenvolupat en les instal·lacions de Dinapsis Operation & Lab. Una jornada en la qual també han participat els alcaldes de quatre dels municipis de la província que han rebut fons europeus en diferents convocatòries per a desenvolupar les seues estratègies DUSI: Luis Barcala, d'Alacant; Carlos González, d'Elx; Emilio Bascuñana, d'Oriola; i Vicente Arques, de l'Alfàs del Pi.

Durant la seua intervenció, Pérez ha recordat que en la tercera convocatòria EDUSI, resolta definitivament el mes de setembre passat, Benidorm ha aconseguit 10 milions d'euros procedents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya 2014-2020, a invertir en 5 anys en projectes que sumaran una inversió total de 23 milions d'euros.

L'alcalde ha explicat que l'EDUSI aprovada és "un projecte de ciutat irrenunciable" per a fer que "Benidorm siga més sostenible, més eficient i més inclusiu, millorant així la qualitat de vida" fonamentalment dels residents, però també dels turistes. En este sentit, ha apuntat que es tracta d'"una estratègia transversal" en la redacció de la qual "hem tingut en compte aspectes de ciutat i de destinació turística", i que té entre els seus objectius el "recuperar i dinamitzar una àrea clau per a la ciutat" i amb un important volum de residents que comprén l'Eixample del Barri antic, la zona de Maravall i Alfredo Corral, Colònia Madrid-Foietes, Moralet, l'Aigüera, Beniardà i Els Tolls.

Pérez ha afegit que el document també planteja "millorar els aspectes socials i econòmics" dels residents d'aqueixos barris; "dotar tecnològicament a Benidorm", "millorar la participació ciutadana, la transparència i la governança"; i també "desenvolupar una franja verda periurbana" que connecte "fonamentalment de forma per als vianants els barrancs d'aqueix àmbit amb la trama urbana".

Així mateix, l'alcalde ha destacat que "ens vam imposar una EDUSI que ja estem complint", ja que Benidorm "ja ha fet actuacions que estan dins de l'estratègia" —tant en àmbit d'actuació com en criteris— i que "iniciem o plantegem quan ens presentem a la segona convocatòria", com és el cas del Parc dels Ametlers, el de la Séquia Mare o la rehabilitació de l'avinguda Jaume I.

Al marge d'esbossar les línies mestres i objectius de les seues estratègies DUSI, els alcaldes han dialogat sobre els reptes que planteja la seua implementació i que passen, fonamentalment, per "la convicció política" fonamentada en el diàleg i el consens; la implicació tècnica, tant del funcionariat com de les empreses concessionàries i de servicis; amb una gestió de la contractació pública i de tramitació complexes; i la implicació social, amb una elevada i il·lusionada participació veïnal.

Sobre el document que Benidorm haurà de remetre en les pròximes setmanes al Ministeri, Pérez ha aclarit que en ell es dibuixa la cronologia de les actuacions a desenvolupar o implementar durant els pròxims cinc anys, així com les línies a les quals es donarà prioritat.