Benidorm rep 520.000 euros de fons europeus per a instal·lar plaques fotovoltaiques en col·legis i edificis públics

L'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia(IDAE) ha informat favorablement el projecte municipal, que reduirà les emissions de CO₂
0
0
Benidorm rep 520.000 euros de fons europeus per a instal·lar plaques fotovoltaiques en col·legis i edificis públics
Benidorm rep 520.000 euros de fons europeus per a instal·lar plaques fotovoltaiques en col·legis i edificis públics

L'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), dependent del Ministeri de Transició Ecològica, ha concedit a l'Ajuntament de Benidorm una subvenció de 520.270,58 euros procedents de fons europeus per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en "huit col·legis i diversos edificis municipals", segons ha informat hui l'alcalde, Toni Pérez. L'Ajuntament va aprovar en ple participar d'esta convocatòria oberta per a projectes d'entitats locals que afavoriren el passe a una economia baixa en carboni, en el marc del programa operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020.

L'alcalde ha explicat que "el IDAE ha resolt favorablement el projecte redactat pels tècnics municipals amb el qual avancem en la nostra estratègia de sostenibilitat i en el nostre compromís amb l'Agenda 2030 i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en este cas fomentant l'estalvi energètic, augmentant l'ús d'energies renovables i reduint les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle".

Concretament, i segons els càlculs dels tècnics municipals, "amb la instal·lació dels 1.363 mòduls fotovoltaics previstos en el projecte reduirem les emissions de CO₂ en més de 375 tones anuals".

Toni Pérez ha detallat que les plaques fotovoltaiques s'instal·laran en els CEIP Ausiàs March, Bautista Lledó, La Cala, Mestre Gaspar López, Miguel Hérnandez, Serra Gelada, Vasco Núñez de Balboa i Els Tolls; així com a l'Escola Infantil Municipal Les Fontanelles. A més, el projecte també inclou la implantació de mòduls en el Centre Social La Torreta, el Palau d'Esports l'Illa –multiplicant així les existents– i l'Estació de Tractament d'Aigües Residuals (ETAP).

L'alcalde ha aclarit que "la quantia de fons europeus que rebrem suposa el 50% del cost total del projecte, i sobre la base dels termes de la convocatòria, i tal com ja ens vam comprometre en ple, l'Ajuntament assumirà el 50% restant".