CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

07:26 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Ministeri d'Hisenda tria el projecte presentat per l'Ajuntament, que arreplega actuacions orientades a millorar la qualitat de vida amb millores tecnològiques, mediambientals i socials

Benidorm rep 10 milions d'euros per a desenvolupar l'EDUSI

07 maig 2018
Benidorm recibe 10 millones de euros para desarrollar la EDUSI

La Secretaria d'Estat de Pressupostos i Despeses ha concedit a l'Ajuntament de Benidorm una subvenció de 10 milions d'euros per a desplegar la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), dins de la convocatòria llançada pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i la resolució de les quals s'ha publicat hui en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

L'alcalde, Toni Pérez, ha qualificat de "gran notícia" la concessió d'esta subvenció, ja que permetrà desenvolupar un projecte "que tenen un marcadíssim caràcter i component social" i que "està molt pensat per i per a la gent de Benidorm, per als nostres veïns i veïnes".

El projecte presentat per Benidorm, que inclou mesures valorades en 34 milions d'euros a implantar fins a 2023, "ha rebut el plàcet de tots els Ministeris que han participat en la votació i també de la Generalitat Valenciana". Unes mesures enfocades a incrementar la qualitat de vida de la ciutadania i giren entorn de la millora de la qualitat i accés a les tecnologies de la informació (TIC), la reducció d'emissions de CO₂, la protecció del medi ambient i l'eficiència en l'ús de recursos, així com la lluita contra la desigualtat i la pobresa a través de polítiques d'inclusió.

Pérez ha recordat que totes les accions se centren en "una zona extensa" del "cor de Benidorm". Concretament, l'àmbit d'actuació és l'eix Beniardà-Jaume I, que engloba la part alta de la Colònia Madrid, així com la zona del barri dels Tolls més pròxima a la plaça de bous, i l'entorn de Jaume I amb especial incidència en l'àmbit d'influència d'Alfredo Corral. Este àmbit es completa amb una àrea periurbana en la qual s'engloben tots els entorns naturals dels barrancs, tota la zona paral·lela a la línia del TRAM, els parcs existent i també dos grans zones verdes: El Moralet i l'entorn del futur parc de la Séquia Mare.

L'alcalde ha indicat que es tracta d'una zona amb alta densitat de població i en la qual "transcorreguts anys des de la construcció de la ciutat moderna es necessiten inversions d'este tipus". Així mateix, ha subratllat que l'Ajuntament "està actuant ja" en este àmbit amb projectes com la recent construcció de la passarel·la que unix Els Tolls amb l'entorn del Palau d'Esports o l'imminent inici de les obres del parc de la Séquia Mare.

Amb eixe punt de partida, Pérez s'ha mostrat "convençut" que "prompte manifestarem un grau d'execució per sobre de projectes que van rebre el placet en anteriors convocatòries EDUSI". "Benidorm –ha afegit- té l'oportunitat de demostrar que treballa molt bé, que es tenen les idees clares, que hi ha un projecte clar de ciutat, i que sabem què volem fer i on volem anar".

L'alcalde ha remarcat que l'EDUSI és "un projecte de tots els que van voler fer-ho seu i que ho brinden a tots els que vivim a Benidorm i a tots els que visiten la ciutat en algun moment". En aquest punt, ha explicat que el projecte és fruit un "treball coral" de nombrosos departaments de l'Ajuntament i de la participació ciutadana importantíssima i sense precedents. De fet, durant el procés de participació es van recaptar més de 2.000 enquestes que han servit per a recopilar idees i suggeriments que han sigut incorporades al projecte final.

Pérez ha agraït "moltíssim" la labor de dinamització ciutadana realitzada per la plataforma cívica nascuda en el si del Consell Veïnal i per les Regidories de Participació Ciutadana i Escena Urbana, així com les aportacions realitzades per diferents associacions i col•lectius veïnals, socials i de diversa índole i per ciutadans a títol personal. Un agraïment, en definitiva, a "tots aquells que creien en açò i que volien que açò fora per a Benidorm".

A més de Benidorm, només altres quatre localitats de la Comunitat Valenciana han obtingut fons per a desenvolupar el seu EDUSI: Sagunt (6,5 milions), l'Alfàs del Pi (5 milions), Picassent (5 milions) i Ontinyent (2,4 milions). Benidorm ha aconseguit aquesta subvenció en la seua segona participació en aquesta convocatòria.

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm