Benidorm obté 3 milions de fons europeus per a reduir el consum elèctric prop d'un 79%

Contempla la transformació a la tecnologia LED en més de la meitat de les lluminàries de la ciutat, reduint les emissions de CO₂ en 2.422 tones
0
0
Benidorm obté 3 milions de fons europeus per a reduir el consum elèctric prop d'un 79%
Benidorm obté 3 milions de fons europeus per a reduir el consum elèctric prop d'un 79%

L'Ajuntament haurà d'assumir el 50% restant

L'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), dependent del Ministeri de Transició Ecològica, ha concedit a l'Ajuntament de Benidorm una subvenció de 3.007.289,28 euros procedents de fons europeus per a millorar l'eficiència energètica de més del 50% de l'enllumenat públic de la ciutat, segons ha informat hui l'alcalde, Toni Pérez.

L'Ajuntament va aprovar en ple participar d'esta convocatòria oberta per a projectes d'entitats locals que afavoriren el passe a una economia baixa en carboni, en el marc del programa operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020. Esta subvenció se suma a la confirmada fa escasses setmanes també pel IDAE per import de 520.270,58 euros, procedent de fons europeus, per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en huit col·legis i diversos edificis municipals.

L'alcalde ha explicat que "amb esta intervenció reduirem significativament els costos energètics, aconseguint un estalvi quasi del 79%, i millorarem al mateix temps la protecció al medi ambient en minorar les emissions de CO₂ en 2.422,78 tones anuals". El projecte, valorat en 6.014.578,57 euros, abasta "gran part de la instal·lació de l'enllumenat públic de Benidorm, fins a sumar 7.808 lluminàries i 132 centres de comandament".

Toni Pérez ha detallat que les lluminàries que es pretenen instal·lar són de tecnologia 'led' –"molt més eficients que les actuals"– i estaran dotades d'un sistema que permetrà encendre, apagar o regular el flux lluminós de manera individual o conjunta en funció dels diferents horaris nocturns i tipus de vies, ajustant-se a les necessitats de la ciutadania.

L'alcalde ha remarcat que "este ambiciós projecte elaborat pels tècnics municipals està en sintonia amb el que establix el Pla d'Actuació d'Energia Sostenible (PAES) de l'Ajuntament, sobre la base del qual en els últims anys ja s'ha renovat una part de l'enllumenat.

Segons els termes de la convocatòria, els projectes seleccionats rebran fons europeus per a costejar la meitat del projecte; mentre que el 50% restant haurà de ser assumit per l'administració local. En este cas, l'Ajuntament de Benidorm hauria de finançar 3 milions d'euros.

Toni Pérez ha assenyalat que "este projecte arriba a tots els barris de Benidorm, ja que planteja actuar en la primera línia de Llevant i Ponent, en l'Eixample de Llevant, Colònia Madrid, Barri antic, zona Centre, Calvari, La Cala, Els Tolls, Racó de l'Oix, els principals accessos a la ciutat, Salt de l'Aigua, Alfredo Corral, entorn de Via Parc, Finca Barrina, Mercasa, Ciutat Esportiva Guillermo Amor i Parc de l'Aigüera, entre altres".

L'alcalde ha incidit en què "amb projectes com este continuem apostant per la implantació de tots els avanços tecnològics que ens permeten ser cada dia més eficients i més respectuosos amb l'entorn, reduint les emissions de CO₂ i millorant amb això la qualitat de vida dels ciutadans".

Una vegada notificada la resolució de concessió de l'ajuda i acceptada la mateixa, l'Ajuntament disposa de trenta mesos per a desenvolupar tot el projecte.