Benidorm destinarà a huit peons contractats amb fons europeus a la neteja de camins i barrancs

Treballaran al costat de dos concessionàries que s'encarregaran de manipular la maquinària que es precisa per a estes tasques
0
0
Benidorm destinarà a huit peons contractats amb fons europeus a la neteja de camins i barrancs
Benidorm destinarà a huit peons contractats amb fons europeus a la neteja de camins i barrancs

Huit peons contractats per l'Ajuntament de Benidorm a través de fons europeus treballaran durant els pròxims dos mesos en la neteja dels camins rurals i dels barrancs de la ciutat, segons ha avançat hui el regidor de Medi ambient i Escena Urbana, José Ramón González de Zárate.

Concretament, una brigada s'encarregarà de la neteja dels camins rurals a partir del pròxim dilluns; i una segona actuarà a partir del 13 d'agost en el tram urbà dels barrancs que discorren per la ciutat "en previsió d'una possible 'gota freda'". Referent a açò, el regidor ha recordat que la neteja dels barrancs és competència de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), si bé l'Ajuntament sol actuar en el tram urbà i l'organisme de conca fer-ho en la resta del llit.

A cadascuna d'estes tasques es destinarà a quatre peons, que treballaran amb dos oficials de dos concessionàries. De Zárate ha aclarit que "en ser peons, estos joves no poden utilitzar la maquinària elèctrica que s'utilitza per a les labors de desbrossament, per la qual cosa és necessari que esta tasca la realitzen oficials, en este cas de les empreses concessionàries de l'aigua i del manteniment de parcs i jardins".

El regidor ha instat a la ciutadania a comunicar a l'Ajuntament els camins, barrancs o parcel·les que detecten que requerisquen neteja perquè s'incloguen en la planificació de treball en cas que no ho estiguen. Esta informació pot traslladar-se als departaments de Medi ambient i Escena Urbana o bé "a través de totes les línies que tenim d'Atenció al Ciutadà".

Programa EMPUJU

De Zárate ha explicat que estos huit peons i un nové que ha sigut destinat als parcs prestaran servei durant un any en l'Ajuntament a través del programa EMPUJU (Programa de Subvencions d'Ocupació destinades a la contractació de persones joves per entitats locals, en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, per a l'exercici 2018), que ha permés la contractació de prop de 70 joves menors de 30 anys que es trobaven en situació de desocupació. Una trentena d'estos joves ja es van incorporar ahir als seus llocs com a telefonistes, repartits i vigilants d'instal·lacions municipals; mentre que els treballadors restants ho faran en els pròxims dies.

Per al programa EMPUJU l'Ajuntament de Benidorm ha rebut una subvenció d'1.099.287,84 euros, cofinançats per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.