Benidorm aconseguix 2,4 milions del programa Red.es para el seu projecte de 'Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible'

El projecte, valorat en 4 milions d'euros, es desenvoluparà en dos anys i permetrà avançar en la transformació digital de la ciutat
0
0
Benidorm aconseguix 2,4 milions del programa Red.es para el seu projecte de 'Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible'
Benidorm aconseguix 2,4 milions del programa Red.es para el seu projecte de 'Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible'

El projecte 'Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible' presentat per l'Ajuntament a la convocatòria de l'entitat Red.es, llançada pel Govern d'Espanya i finançat amb fons europeus, ha aconseguit una subvenció de 2.413.835,24 euros. Així ho ha traslladat l'alcalde, Toni Pérez, després de rebre la resolució definitiva de la convocatòria feta pública hui.

L'alcalde ha recordat que el projecte està valorat en 4.023.058,74 milions d'euros i permetrà "avançar en la transformació digital en la qual està immersa Benidorm" amb l'objectiu de "convertir-se en la primera Destinació Turística Intel·ligent certificada del món". La concessió d'esta subvenció, per tant, és "notícia important i molt positiva per a la ciutat i per a l'interés de tots, de residents i dels qui ens visiten".

Pérez ha explicat que el projecte té caràcter bianual, que l'ajuda aconseguida cobrix el 60% de la inversió per a la implantació i desenvolupament, i que l'Ajuntament aportarà en dos anys el 40% restant —1.609.223,50 euros—. De fet, el pressupost municipal de 2018 arreplega la meitat d'aqueixa inversió -804.611,75 euros, mentre que l'altra meitat s'aportarà en els comptes de 2019.

L'alcalde ha manifestat que en la transformació digital en la qual incidix este projecte "l'Ajuntament treballa de la mà d'empreses que ens presten els seus pilots o servicis —com és el cas d'Intel·ligència Turística—, amb la implicació màxima de Visit Benidorm i dels tècnics municipals, i juntament amb l'Ens Gestor del DTI".

D'altra banda, ha significat que en l'últim any Benidorm ha aconseguit subvencions de fons europeus per imports superiors als 16 milions d'euros. Així, a més dels recursos del programa Red.es, s'han obtingut 10 milions d'euros per a implementar l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI); prop de 2 milions per als plans d'ocupació EMCUJU i EMPUJU amb les quals s'ha procedit a la contractació de més d'un centenar de joves menors de 30 anys; i al voltant de 2,1 milions per a la creació de l'anell ciclista de Llevant i la consolidació i realçament del Castell i El Tossal de la Cala.

En este sentit, ha assenyalat que l'obtenció de tots estos fons és el resultat de la línia empresa l'any 2015 i que es basa a "treballar per a presentar projectes sòlids" amb els quals optar a les convocatòries d'ajudes que llancen les diferents administracions; una tasca en la qual "anteriorment Benidorm estava en el furgó de cua".

El projecte 'Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible' ha aconseguit una puntuació de 7,72 punts, sent la cinquena millor valoració de les 24 administracions beneficiàries d'esta convocatòria de Red.es.

Detalls del projecte

El projecte 'Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible' pivota sobre quatre eixos: Gestió intel·ligent, Platges intel·ligents, Sostenibilitat i eficiència energètica, i Satisfacció turística i ciutadana. La inversió prevista per a l'eix de Gestió Intel·ligent ascendix a 1.538.844,61 euros; mentre que les Platges Intel·ligents es reserven 984.584,60 euros. Les accions de Sostenibilitat i eficiència energètica tenen un pressupost de 938.555,21 euros, i 333.354,01 euros es preveuen per a Satisfacció turística i ciutadana. Finalment, hi ha una dotació de 227.720,31 euros per a despeses d'auditoria, seguiment, comunicació i avaluació, exigits per la convocatòria.

La implantació del projecte permetrà obtenir resultats específics en l'àmbit turístic com són: major competitivitat i millora del posicionament turístic; millora de l'experiència del turista abans, durant i després del viatge; increment de la qualitat de vida dels turistes i també dels residents; millora de l'accessibilitat universal; i millora de la connectivitat entre turistes, residents, empreses i servicis. Però a més, en l'àmbit mediambiental possibilita una gestió de la qualitat de l'aigua de les platges amb un menor impacte ambiental, beneficis en la mobilitat i la seguretat, i prevenció a través d'alertes; mentre que a escala econòmica i cultural es generen nous nínxols d'ocupació, s'impulsa la creació de nous models de negoci i es dóna una posada en valor del comerç, de la indústria local i del patrimoni cultural i arquitectònic per a la seua preservació.