Servicis Socials atén els casos detectats en el programa #RAC que requerixen ajuda psicològica

S'han derivat als professionals dels centres socials més pròxims a la persona necessitada
0
0
Servicis Socials atén els casos detectats en el programa #RAC que requerixen ajuda psicològica
Servicis Socials atén els casos detectats en el programa #RAC que requerixen ajuda psicològica

El #RAC acumula ja 37 usuaris i 285 voluntaris, que estan col·laborant també amb la parròquia de l'Almudena 
 

Els Servicis Socials municipals estan atenent els casos de persones que requerisquen ajuda psicològica que s'han detectat arran de la posada en marxa de la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (RAC) impulsada per l'Ajuntament per a garantir les cures bàsiques als qui més el necessiten durant la crisi del coronavirus. Segons ha explicat l'alcalde, Toni Pérez, "en els dies que porta operatiu el #RAC han contactat amb nosaltres persones que requerien una atenció o ajuda més específica i professional que la que oferia el programa". 

Un programa, ha recordat, que està pensat per a canalitzar i coordinar a les persones que de manera voluntària i altruista volen ajudar a la població de risc i vulnerable, especialment persones majors o amb problemes de mobilitat, perquè disposen de les cures, atencions i servicis que precisen, com per exemple, adquirir aliments i medicaments sense exposar-se a eixir al carrer o bé simplement mantindre una conversa telefònica per a alleujar la seua soledat. 

L'alcalde ha explicat que "a la vista de les necessitats més complexes detectades, estos casos estan sent remesos des del #RAC als professionals dels centres socials més pròxims al lloc de residència de cada persona, per a així donar una millor atenció i fer un millor seguiment d'estes situacions individuals, fins i tot una vegada se supere esta crisi del coronavirus". "Seran estos professionals municipals –ha agregat– els que contacten amb cada persona per a oferir-li l'ajuda i atenció que necessite". 

Així mateix, Pérez ha informat que "en data de hui són 285 els voluntaris adherits al #RAC i 37 els usuaris que han sol·licitat algun tipus d'ajuda". Part dels voluntaris estan col·laborant per torns en l'espai habilitat per l'Ajuntament en el pavelló Raúl Mesa per a persones sense llar, mentre que també hi ha un grup està ajudant al repartiment d'aliments en la parròquia de l'Almudena. 

L'alcalde ha aclarit que "a l'hora de desenvolupar el #RAC es treballa de manera coordinada amb la Policia Local i Nacional, a les quals cada dia es remet a última hora de la vesprada la relació de persones que estan participant en el programa".

Com adherir-se a la xarxa 

Recordar que per a formar part d'esta Xarxa d'Ajuda Col·lectiva n'hi ha prou amb emplenar el formulari de 'voluntari' o de 'necessites ajuda', segons el cas, disponibles en la web de l'Ajuntament –https://benidorm.org/es/incidencia/campana-ayuda-contra-el-coronavirus- i de Visit Benidorm –https://en.visitbenidorm.es/ver/5583/help-benidorm-coronavirus.html, tant en castellà com en anglés. A més, s'ha habilitat el telèfon gratuït 900 701 322 per a aquelles persones que requerisquen suport logístic per a emplenar estos formularis o bé que manquen dels mitjans per a poder fer-ho. 

En estos formularis, els voluntaris hauran d'aportar, entre altres dades, el seu barri, disponibilitat horària, possibles coneixements d'idiomes i àmbits en els quals els agradaria col·laborar: suport a persones amb discapacitat o persones majors, oci i temps lliure, compra d'aliments i/o medicaments, suport en tasques de Protecció Civil, etcètera. Per part seua, les persones que requerisquen ajuda hauran d'indicar que tipus d'atenció requerixen –compra de medicaments, cuidat de xiquets o ancians, ajuda per a preparar el menjar, etcètera–, així com quins dies o hores necessiten aquesta.