La producció de treballs audiovisuals a Benidorm augmenta un 47% en el primer semestre

0
0
La producció de treballs audiovisuals a Benidorm augmenta un 47% en el primer semestre
La producció de treballs audiovisuals a Benidorm augmenta un 47% en el primer semestre

La BFO promociona internacionalment a la ciutat com a 'film friendly' en col·laboració amb la Spain Film Commission

El Mirador de la Creu, el Passeig de Ponent i els carrers Dos Cales i Girona, els espais més demandats

El balanç d'activitat de la Benidorm Film Office (BFO), l'oficina municipal de rodatges, ha superat les previsions més optimistes durant el primer semestre de 2017. S'ha aconseguit un increment, respecte al mateix període de l'any anterior, del 47%. La activitat més gran ha coincidit amb els mesos de maig i juny en què, en un mateix dia, han arribat a coincidir fins a quatre produccions diferents.

Benidorm s'ha convertit en una de les destinacions per a la producció audiovisual més actives del país, com demostren estos resultats. Açò ha sigut possible gràcies a la professionalització i coordinació dels diferents departaments municipals implicats que han sabut donar respostes adequades a les necessitats de les productores, haja sigut el rodatge d'un llargmetratge o el d'un anunci publicitari.

L'alcalde, Toni Pérez, ha valorat estos resultats i ha destacat "el reconeixement del gran treball que es duu a terme des dels departaments d'Escena Urbana o Via Pública", així com la "predisposició" i el suport dels agents de la Policia Local que ha sigut "constant en tots els equips de producció que han estat treballant en la nostra ciutat". Pérez també ha posat l'accent en "l'al·licient" de "la regeneració o creació d'espais urbans", en referència a la remodelació de l'Avinguda Jaume I, el nou Parc de Foietes i altres noves avingudes, la qual cosa suposa "un gran potencial a l'hora d'oferir un catàleg de localitzacions que ens seguisca posant en primera línia com a escenari".

Cinema, televisió i publicitat

La televisió i els rodatges publicitaris són els que acaparen la major part dels treballs realitzats. Durant el semestre ha tingut gran impacte la producció de la desena temporada de la comèdia de situació britànica 'Benidorm', i també les set setmanes de rodatge del llargmetratge de Romain Gavras 'RG02'.

A Benidorm s'han traslladat unitats de televisió del Japó, Dinamarca, Noruega, Regne Unit i cadenes nacionals que s'han interessat per la ciutat i per què es tria Benidorm per a gaudir d'unes vacances o com a lloc de residència.

Quant a rodatges publicitaris, la ciutat ha sigut plató d'importants campanyes en sectors com l'automòbil o la moda. Com a novetat, la incorporació de conegudes marques del món de l'esport que promocionen els seus articles de la mà de grans figures, com ha ocorregut amb el ciclista Mark Cavendish.
Els espais més demandats han seguit sent el Mirador de la Creu, el Passeig de Ponent i els carrers Dos Cales i Girona.

Promoció exterior

Tot fa indicar que esta tendència a l'alça continuarà per la promoció de Benidorm com a ciutat 'film friendly' en les fires a les quals acudix la BFO de la mà de la Spain Film Commission (Los Angeles, Cannes, Berlín, etc.), i per la col·laboració amb la Fundació Visit Benidorm per a la producció de fotografies de localitzacions i en la participació en fires de turisme. A tot açò cal afegir la creació o remodelació de nous espais urbans i a la garantia addicional de ser una de les poques ciutats del país que compta amb una ordenança municipal, aprovada pel ple i recentment publicada en el Butlletí Oficial de la Província, que regula l'activitat de rodatges en el seu terme municipal.