L'alcalde de Benidorm, en el Executive Fòrum España

Toni Pérez exposa la gestió desenvolupada per Benidorm des de l'inici de la pandèmia i l'acció de futur
0
0
Toni Pérez
Toni Pérez

Igual que fera el maig de 2017, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha sigut el convidat este matí a la sessió inaugural del mes de desembre de l'Executive Forum España

Presentat per César Chiva d'Agustín, professor de la Complutense i director executiu d'Executive Forum España, Toni Pérez ha exposat la gestió que s'ha desenvolupat a la ciutat des dels primers compassos de la pandèmia i la gestió del dia a dia durant esta, "on la gestió de la dada ens ha sigut fonamental", va destacar l'alcalde, "per a analitzar la situació a cada moment i aplicar principis de governança basats en la tecnologia, la innovació, la sostenibilitat i l'accessibilitat universal", els cinc eixos de la DTI.

Les decisions adoptades des del minut un, les mesures inicials sobre "contenció de la despesa, un estiu fiscal per a alleujar la càrrega econòmica sobre el teixit social, empresarial i productiu", la sol·licitud d'un Pla Especial de Protecció al Turisme, "activitat industrial que no es deslocalitza", protocols i normes a aplicar en tots els camps, un Gran Pacte Nacional pel Turisme i suport ferm i decidit a famílies i activitats econòmiques han sigut exposades per l'alcalde.

Toni Pérez va incidir en el canvi de full de ruta a Benidorm DTI+Segura destacant la iniciativa "platges segures, per a tots i cada dia" que ha marcat l'estiu complementat amb els desenvolupaments Patti Recovery, Protocols CovidON i Benidorm Beach Safety que han possibilitat 2,4 milions d'usuaris de les platges este estiu amb les màximes garanties de seguretat i control d'aforaments. En este capítol, va recordar l'alcalde, l'última iniciativa és "la proposta de corredors sanitaris segurs a través del projecte Benidorm Island" que ja coneix el Govern d'Espanya.

L'alcalde ha fet especial esment al capítol d'ajudes directes a les famílies i a les activitats econòmiques "a les quals ja hem destinat més de 6,5 milions d'euros", destacant els 2,4 milions d'euros que ja han anat a famílies i les línies dirigides a activitat comercial i sectors productius.

Toni Pérez també ha assenyalat les rebaixes fiscals en impostos, taxes i preus públics "que en alguns casos arriben al 75% o fins i tot a l'exempció per un any" i ha destacat capítols concrets, com '*Menjadors a casa' que "ha entregat més de 88.000 menús setmanals a escolars", diversos repartiments de màscares i "un programa de voluntariat a través de la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva que va ser decisiu en els inicis de la pandèmia".

L'alcalde de Benidorm també ha destacat la col·laboració dels municipis de l'Aliança de Sol i Platja, destins pioners, i la seua iniciativa consensuades, l'acció amb Red.es, sumant projectes, en l'àrea d'innovació tecnològica, "on Benidorm ja ha aportat al Govern d'Espanya el 40% que li corresponia", i les noves materialitzacions com l'estratègia DUSI i les seues primeres accions, els Plans de Sostenibilitat Turística i el Pla d'Accessibilitat Turística "que anuncien un capítol d'inversions municipals per a 2021 del voltant de 20 milions d'euros".

"En cap moment Benidorm ha deixat de treballar i preparar-se per al futur perquè el que ha fet esta pandèmia és posar el risc la Salut de la població mundial, no sols al turisme i menys el model Benidorm, que és el més resilient", va concloure l'alcalde la seua exposició.

En el torn de respostes a les preguntes dels assistents a la sessió telemàtica Toni Pérez va assenyalar la prioritat del seu equip de govern: "evitar la destrucció del teixit socioeconòmic i gestionar per a impulsar una ràpida recuperació de la ciutat".

Va assenyalar l'alcalde que "necessitem al turisme internacional, la mobilitat aèria i una connectivitat per carretera i ferrocarril eficients", assenyalant que "seria fonamental el Tren de la Costa, el Corredor Mediterrani i la connexió amb tren amb l'aeroport".

Va lamentar la falta d'opcions a la clausura del Programa de Vacances de l'IMSERSO i va mostrar el seu convenciment en un futur gràcies "a l'esperança que obrin les vacunes i els tractaments per a recuperar el dinamisme la societat després de la Setmana Santa".

Per a Toni Pérez és un condicionant el cúmul de "males notícies que diàriament reben els autònoms amb pujades de quotes" o la negativa a reduir l'IVA turístic i va destacar la gestió de les empreses concessionàries de serveis municipals que en esta pandèmia "han adaptat les seues estructures a la nova realitat i han desenvolupat nous i més serveis dels contemplats".

Va finalitzar la conferència telemàtica l'alcalde agraint l'oportunitat brindada per l'Executive Forum España d'exposar "gestió i governança" i va animar als assistents per via telemàtica a gaudir de Benidorm, "el lloc de la Felicitat".