El curs 2016-2017 arranca sense incidències en els 14 col·legis i cinc IES de Benidorm

0
0
El curs 2016-2017 arranca sense incidències en els 14 col·legis i cinc IES de Benidorm
El curs 2016-2017 arranca sense incidències en els 14 col·legis i cinc IES de Benidorm

Més de 9.000 alumnes 2n cicle d'Infantil, Primària, ESO, Batxiller i Cicles Formatius han tornat hui a les aules

L'Ajuntament bonificarà el transport als alumnes d'ESO del Salt de l'Aigua exclosos de les ajudes de Conselleria

El curs escolar 2016/2017 ha començat hui sense incidències en els 14 col·legis sostinguts amb fons públics i en els cinc Instituts d'Ensenyament Secundari (IES) de Benidorm. En total han sigut més de 9.000 alumnes de 2n cicle d'Educació Infantil, Primària, ESO, Batxiller i Cicles Formatius els que al llarg del matí han tornat a les aules. L'Ajuntament ha disposat un dispositiu de més de 25 agents de la Policia Local perquè l'inici del curs es produïra amb normalitat i sense afeccions al trànsit.

L'alcalde i delegat d'Educació, Toni Pérez, ha assistit a l'inici del curs en la zona escolar de Colònia Madrid on se situen els col·legis Baptista Lledó, Aitana i Vasco Núñez de Balboa, i on l'Ajuntament ha executat unes obres per a "millorar la seguretat i l'accés a estos centres educatius" en els quals estudien 725 alumnes. Pérez ha explicat que estes obres "van completant els treballs d'accessibilitat als centres educatius iniciats la tardor passada" i que ja s'havien executat en la zona escolar de la Cala, Els Tolls, el Racó de l'Oix –col·legi Serra Gelada- i entorn del Leonor Canalejas.

En els col·legis de Benidorm s'han matriculat un total de 1.461 alumnes de 2n cicle d'Educació Infantil; 483 d'ells, en Infantil de 3 anys. El nombre d'alumnes de Primària ascendix a 3.522; i 18 places els matriculats en l'aula experimental de 2 anys del col·legi Puig Campana habilitada per Conselleria.

Segons les dades provisionals de matrícula dels cinc IES de Benidorm, el nombre d'alumnes ronda els 4.000 alumnes, als quals se sumen els 246 que cursaran ESO en el centre concertat Nuestra Señora de los Dolores.

L'alcalde ha recordat que este curs escolar arriba "després d'un estiu intens i de posada a punt" dels centres educatius, i en el qual s'ha actuat en tots els col·legis públics de la ciutat, "fonamentalment en labors de manteniment". A més de les reparacions de persianes i obres d'obra de paleta, lampisteria i electricitat realitzades pels servicis tècnics a petició dels col·legis, l'Ajuntament ha invertit 141.094,28 euros en el pintat de tots els centres i en actuacions concretes en "huit col·legis".

Transport escolar

Respecte al transport escolar dels alumnes de Secundària del Salt de l'Aigua, Pérez ha explicat que des de l'Ajuntament s'han adoptat "mesures extraordinàries per a garantir, dins del possible, la universalitat del transport per a tots els estudiants exclosos pel nou sistema de la Conselleria", que deixa sense ajudes a aquells que visquen a menys de 3 quilòmetres en línia recta del seu institut.

L'alcalde ha indicat que en els primers dies de classe s'assumirà "el transport de tots els alumnes". Transcorreguts els terminis oportuns, l'Ajuntament tornarà a activar "el sistema per a bonificar a tots els alumnes" que hagen quedat fora del sistema de Conselleria i, per tant, sense ajudes.