EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

11:53 AM

HORA BENIDORM

19ºC

Boira

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Diverses productores tramiten ja permisos per a rodar a la ciutat, especialment a les platges

Benidorm reactiva els rodatges audiovisuals

19 maig 2020
Benidorm reactiva los rodajes audiovisuales

Benidorm reactiva estos dies l'activitat audiovisual, gestionada a través de la Benidorm Film Office (BFO). Des de fa una setmana, coincidint amb l'inici de la Fase 1 de la desescalada, diverses productores han sol·licitat informació i autoritzacions per a gravar a la ciutat, especialment a les platges. És el cas de la producció del llargmetratge 'Ama', la filmació de la qual es va interrompre en decretar-se l'estat d'alarma i que fins a la mateixa vesprada del 13 de març va estar rodant seqüències a la platja de Llevant.

L'alcalde, Toni Pérez, ha assenyalat que "com ja vam indicar el mes de gener passat, este 2020 estàvem marcant el millor inici d'any audiovisual des de la posada en marxa de la BFO, amb innombrables projectes d'envergadura i rellevància nacional i internacional, alguns dels quals es van vore afectats pel decret de l'estat d'alarma i van haver de suspendre's de manera temporal per la crisi sanitària de la Covid-19. No obstant això, estem convençuts que Benidorm continuarà sent pol d'atracció per a les productores ara que es reactiva l'activitat audiovisual; una reactivació que estem articulant sempre sota la premissa de garantir la seguretat sanitària".

Concretament, des de la BFO s'està traslladant a productores i empreses interessades a treballar a la ciutat l'existència d'"un manual per a rodatges segurs elaborat per l'Institut de Cinematografia i Arts Audiovisuals (ICAA) amb la participació del sector, incloses les Film Commission i Film Office, i que ha sigut avalat per l'Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (INSST)". A més, abans d'autoritzar el rodatge o filmació se'ls exigirà "una declaració jurada en la qual plasme que està informada de les mesures recomanades per al desenvolupament del seu treball".

En esta Fase 1, les autoritzacions per a realitzar enregistraments o sessions de fotografia en espais públics depén dels Ajuntaments, tal com establix l'Ordre SND/399/2020 del Ministeri de Sanitat. Quant a l'enregistrament a les platges, els projectes de major envergadura, amb grans equips d'enregistrament, es traslladen a la Subdelegació de Costes d'Alacant; mentre que les més senzilles i de menor desplegament de mitjans humans es gestionen directament des de l'Ajuntament i sempre prèvia comunicació a la Policia Local.

En este sentit, ha incidit en què "les platges són una de les localitzacions més demandades per les produccions que trien Benidorm per als seus projectes. De fet, des de gener tots els projectes que han passat per la ciutat han realitzat seqüències a les platges". És el cas del "reportatge de moda per a la marca Bershka, estrenat recentment; els llargmetratges 'Nieva en Benidorm' d'Isabel Coixet i 'El Cover' de Secun de la Rosa; o la sèrie 'Benidorm' que Atresmedia ha anunciat que s'emetrà a partir del 7 de juny".

"Les nostres platges –ha agregat–, són un reclam constant, alguna cosa que ha quedat palés durant este estat d'alarma, en el qual han sigut constants els directes de programes informatius, que des dels arenals han traslladat a tota Espanya i fins i tot a l'estranger imatges insòlites de la ciutat en ple confinament".

CONTACTE

Trobareu el servei Benidorm Film Office a la 3 planta del Ajuntament de Benidorm a la plaça de SSMM els Reis d´Espanya s/n.

Podeu consultar o enviar-nos els vostres sugeriments al correu filmoffice@benidorm.org o als telèfons 966815436 or 648036771.

Horari: de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00h