Benidorm activa el 900701322 per als qui necessiten ajuda per a adherir-se a la RAC enfront del coronavirus

Fins al moment, són més de 230 els voluntaris que s'han sumat este programa impulsat per l'Alcaldia
0
0
Benidorm activa el 900701322 per als qui necessiten ajuda per a adherir-se a la RAC enfront del coronavirus
Benidorm activa el 900701322 per als qui necessiten ajuda per a adherir-se a la RAC enfront del coronavirus

L'Ajuntament de Benidorm ha activat el telèfon gratuït 900 701 322 per a les persones que necessiten ajuda a l'hora d'emplenar els formularis d'adhesió a la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva enfront del coronavirus llançada des d'Alcaldia i amb la qual es busca canalitzar i coordinar l'onada de solidaritat sorgida entre la ciutadania després de decretar-se l'estat d'alarma per la crisi de la Covid-19. 

Este telèfon estarà operatiu cada dia en horari de 09.00 a 19.00 hores i la seua funció és la de donar suport logístic a les persones que per falta de mitjans tècnics no han pogut formalitzar la seua adhesió a esta Xarxa d'Ajuda Col·lectiva, amb la qual es pretén garantir les cures bàsiques a les persones que més ho necessiten durant la crisi del coronavirus.

A través d'este telèfon gratuït, un equip s'encarregarà d'emplenar totes les dades que se sol·liciten en el qüestionari per a així donar curs a l'adhesió a esta xarxa, siga com a voluntari o com a demandant d'ajuda.

En estos moments, són més de 230 les persones que s'han inscrit com a voluntaris a esta xarxa; i 13 els usuaris que han sol·licitat algun tipus d'ajuda, dels quals 12 ja l'estan rebent. Com han recordat des de l'àrea d'Alcaldia, la finalitat d'esta iniciativa és "ajudar a la població de risc i vulnerable, especialment persones majors o amb problemes de mobilitat, perquè disposen de les cures, atencions i servicis que precisen, com per exemple adquirir aliments i medicaments sense exposar-se a eixir al carrer o bé simplement mantindre una conversa telefònica per a alleujar la seua soledat.

No obstant això, s'està convençut que hi ha persones sol·licitants d'ajuda que no s'han adherit a la xarxa en tindre problemes per a manejar-se amb les noves tecnologies o directament mancar d'elles. Referent a això, des de l'Alcaldia s'ha fet una crida a la ciutadania per a "donar difusió a esta iniciativa perquè de conéixer-se casos de persones majors, amb problemes de mobilitat o en risc, que requerisquen aquesta mena d'ajuda se'ls informe de l'existència d'esta xarxa o bé se'ls remeta al 900 701 322". 

D'entre els més de 230 voluntaris que en tot just dos dies ja s'han adherit a la iniciativa, s'ha creat un grup entre els qui viuen en els voltants del pavelló Raúl Mesa perquè col·laboren amb els professionals pertinents en la gestió de l'espai destinat a persones sense llar, posat en marxa ahir per la Regidoria de Benestar Social i amb capacitat per a 25 usuaris. L'edat mitjana d'esta xarxa de voluntariat operativa en el pavelló no supera els quaranta-cinc anys. 

Com adherir-se a la xarxa 

Recordar que per a formar part d'esta Xarxa d'Ajuda Col·lectiva n'hi ha prou amb emplenar el formulari de 'voluntari' o de 'necessites ajuda', segons el cas, disponibles en la web de l'Ajuntament –https://benidorm.org/es/incidencia/campana-ayuda-contra-el-coronavirus- i de Visit Benidorm –https://en.visitbenidorm.es/ver/5583/help-benidorm-coronavirus.html, tant en castellà com en anglés. A estos enllaços web s'unix hui el telèfon 900 701 322. 

En estos formularis, els voluntaris hauran d'aportar, entre altres dades, el seu barri, disponibilitat horària, possibles coneixements d'idiomes i àmbits en els quals els agradaria col·laborar: suport a persones amb discapacitat o persones majors, oci i temps lliure, compra d'aliments i/o medicaments, suport en tasques de Protecció Civil, etcètera. Per part seua, les persones que requerisquen ajuda hauran d'indicar que tipus d'atenció requerixen –compra de medicaments, cuidat de xiquets o ancians, ajuda per a preparar el menjar, etcètera-, així com quins dies o hores necessiten esta.