EL TIEMPO EN BENIDORM AHORA

04

10:33 AM

HORA BENIDORM

22ºC

Intervalos nubosos con lluvia escasa

E 20km/h

DIRECCION Y VELOCIDAD DEL VIENTO

40%

PROBABILIDAD DE PRECIPITACION

NUESTROS PORTALES

CIUDADANO

Información para vivir en la ciudad

COMUNICACIÓN

Prensa, Radio y TV

FILM OFFICE

Oficina de rodajes

SMART CITY

Indicadores de nuestro destino

FONDOS EUROPEOS

Actuaciones cofinanciadas por la UE

ELIGE TUS PREFERENCIAS

SELECCIONA UNA LENGUA PARA ESTE ORDENADOR O DISPOSITIVO

Current size: 100%

AJUSTA EL TAMAÑO DE LETRA
AJUSTA EL TAMAÑO DEL CONTRASTE

Historia del Departamento D+I

12 Abril 2021

El Departament de Disseny i Imatge es va fundar l'any 1986 pel Regidor socialista Manuel Beneyto, i engegat pel funcionari Alejandro Guijarro Carbonell. En 1990 es va incorporar el funcionari José Albero Pérez, actualment jubilat, i més endavant (1995) el funcionari Miguel Espinosa Zaragoza. El departament es distribuïa en tres àrees. Coordinació dels treballs (José Albero), disseny, decoració i projecció d'obra pública (Alejandro Guijarro) i disseny, desenvolupament i projecció d'obra gràfica (Miguel Espinosa).

Obra pública dissenyada en este Departament.

Imagen cabecera historia del departamento

En aquesta àrea s'han desenvolupat tots els conceptes de disseny urbà que hui tenim a Benidorm. S'han dissenyat oficines públiques, locals, mobiliari urbà, obra efímera, escenografia, edificis, vies públiques, etc.
Entre el més destacat: disseny i adreça dels estands de la Fira de Turisme (Fitur) a Madrid, Barcelona, València, Berlin, etc. Des de 1984. Disseny i direcció d'Obra Oficina de Turisme de l'av. Martínez Alejos, plaça del Derramador, av. d'Europa, estació d'autobusos i platja de La Cala, Disseny i direcció del quiosc de l'ONCE. Disseny i direcció de la biblioteca i la Biblioplaya. Disseny del nou Mercat Municipal. Logotip de BENIDORM en la imatge d'identitat turística. Intervenció i disseny de tota la senyalística urbana de Benidorm. Estructura bàsica del color a la ciutat.

Obra gràfica dissenyada en este Departament.

Imagen historia departamento 2
S'ha treballat amb totes les regidories per a la publicació gràfica de les seues propostes promocionals (cursos, campanyes, espectacles culturals, etc.). Des de l'inici d'este Departament s'hauran realitzat al voltant d'uns 3.000 treballs, dels quals es guarda constància. Estos treballs es distribuïxen en: cartelleria, disseny i il·lustració de llibres, disseny de campanyes, imatges corporatives dels diferents departaments i regidories, disseny de productes per a Fitur, maquetació de projectes per a obra pública, disseny de senyalística i pictografia urbana, disseny de projectes urbans, actuació com a tècnic jurat en el concurs de Nous Creadors d'este Ajuntament. Podem destacar: disseny de la nova imatge corporativa de l'Ajuntament de Benidorm. Disseny de les imatges corporatives de les Escoles infantils, Agència Local d'Ocupació, etc. Disseny de la grafia en l'Oficina de Turisme de Martínez. Alejos. Disseny de les imatges dels estands de Benidorm a Fitur, l'any 2001, i dels productes de promoció en esta fira. Cartell Marató Internacional. Maqueta del disseny de la plaça de Sant Jaume.