La Verge del Sofratge rep l'ofrena floral de les Falles de Benidorm

Racó de Loix s'alça amb el Primer Premi i el de la Crítica, i la Falla Els Tolls, amb el de la categoria Infantil
0
0
L'alcalde agraeix el treball i l'esforç de les tres comissions falleres
L'alcalde agraeix el treball i l'esforç de les tres comissions falleres

La Junta Local Fallera i les falles Els Tolls, Racó de Loix i Benidorm han protagonitzat esta vesprada les tradicional ofrena a la patrona de la ciutat, la Verge del Sofratge, al final d'un romeria en la qual han estat acompanyats per les autoritats locals al costat de centenars de veïns i visitants de la ciutat.
.
La comitiva va partir a les sis de la vesprada de l'encreuament de les avingudes Europa i Mediterrani i va recórrer els principals carrers del centre urbà fins a la Plaça de Castelar on es va realitzar l'ofrena. L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde, Toni Pérez i el regidor de Festes, Jesús Carrobles, encapçalant la delegació municipal, així com del president de la Junta Local Fallera, Javier Rico, de les reines major i infantil de les Festes Majors Patronals de 2019, Marina Carrillo i Paula Mayor, acompanyades de les seues corts d'honor, així com dels presidents de la Comissió de Festes Majors Patronals i de l’Associació de Penyes ‘Verge del Sofratge’, Roberto Carretero i Coly Pérez, respectivament

Després de l'ofrena realitzada pels membres de les tres comissions, així com pels representants de la Comissió de Festes Majors Patronals, de l’Associació de Penyes, i de la Corporació municipal, van pujar a l'escenari el president de la Junta Local Fallera i els representants de les tres comissions amb els seus estendards al costat de Selena Cortés i Nadia Major, falleres major i infantil de la Falla Els Tolls; Alba López i Marina Vaquer, falleres major i infantil de la Falla Racó; i Valeria del Sofratge Sánchez fallera major infantil de la Falla Benidorm.

Toni Pérez va dirigir unes paraules als assistents, agraint de forma especial el treball i l'esforç que realitzen les comissions al llarg de tot l'any per a mantindre viva les festes josefinas a Benidorm. “Unes festes,-ha dit-, obertes a tots que cada any renoven amb el foc un nou cicle d'il·lusió i alegria”·

Enguany els premis dels monuments fallers que han donat vida a les festes josefinas han recaigut en la Falla Racó de Loix, Primer Premi i Premi a la Crítica, mentre que el primer premi en la categoria Infantil ha sigut per a la Falla Els Tolls.

Els actes fallers continuen demà dimarts, 19 de març, festivitat de San José amb la tradicional “Cremà”, “dia gran” de les falles que començarà de bon matí amb les “despertaes” i els actes previstos en cadascuna de les comissions. Destaca el tret de la “mascletà” sobre les 14,00 hores. Sobre les 18 hores està previst la desfilada de carrosses, que eixirà de Marqués de Cometes i recorrerà diversos vials fins a l'Avinguda d'Alcoi. D'acord amb l'horari previst per a la “Cremà” els primers monuments a cremar seran els de la falla Benidorm i els dos infantils del Tolls i Rincón de Loix a les 23.00 hores, seguits, a les 12 de la nit per la Falla Racó de Loix; i mitja hora després per la Falla Els Tolls.