Tots els vehicles municipals seran ecològics a Benidorm abans de 2023

La ciutat disposarà d'un tercer punt de càrrega elèctrica ràpida en l'avinguda la Vila Joiosa
0
0
Exposició de vehicles elèctrics en l'avinguda la Vila Joiosa.
Exposició de vehicles elèctrics en l'avinguda la Vila Joiosa.

A principis de 2021 es preveu incorporar cinc nous cotxes elèctrics al parc mòbil municipal

Els veïns del Calvari proposen que les obres del carrer Garita comencen després del pont d'octubre

Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, a primera hora del matí s'ha realitzat una exposició de vehicles ecològics en l'Avinguda la Vila Joiosa en la qual han participat cotxes municipals i de les flotes de les empreses concessionàries que presten servei a la ciutat.

El regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, al costat de tècnics municipals i responsables de les concessionàries, ha revisat les últimes adquisicions, totes emissions zero, i després del recorregut ha anunciat la instal·lació "en qüestió d'un mes" en la mateixa avinguda la Vila Joiosa, d'un nou punt de recàrrega elèctrica ràpid, després d'haver obtingut "una subvenció del IDAE" (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia).

Amb este nou punt de càrrega ràpid, Benidorm sumarà tres, el primer en l'avinguda d'Europa, el segon en l'*Aigüera enfront de l'Ajuntament, als quals cal afegir els onze més de càrrega normal que hi ha instal·lats per la ciutat.

En la mostra de vehicles han participat automòbils de les regidories d'Espai Urbà i Mobilitat i de la Policia Local; també bicicletes elèctriques i patinets de la de Neteja Viària. Respecte a les concessionàries, han sigut presents OHL (neteja de col·legis), Actua (jardins), Hidraqua (concessió de l'aigua), Aquambiente (concessió depuradora), FCC (Neteja), LlorentBus – Avanza (transport públic), Iberdrola (carregadors) i de la UTE Ora Grua (zona blava). Únicament, i per motius tècnics, no s'ha exhibit l'autobús ecològic d'Autocars Martínez que presta servei a la Regidoria d'Esports. També s'han pogut veure els últims taxis elèctrics que s'han sumat a la flota de la ciutat.

González de Zárate ha recordat que Benidorm compta ja "amb més de 30 vehicles elèctrics municipals". En la seua aposta per la sostenibilitat i el transport ecològic és l'única ciutat que ha redactat un reglament del taxi "pel qual tots els vehicles que es renoven han de ser ecològics". Com a prova, va recordar la presentació, la setmana anterior, d'un cotxe de set places.

El regidor de Mobilitat ha aprofitat la jornada per a anunciar la renovació de la flota amb la incorporació "a principis de 2021 de cinc nous vehicles elèctrics" destinats als departaments de Neteja Viària, Espai Públic, Seguretat Ciutadana i Mobilitat per a això s'ha sol·licitat una subvenció a la Diputació d'Alacant. "Benidorm s'està posant les piles –ha subratllat–, s'estan fent bé les coses per a aconseguir l'objectiu marcat per la Unió Europea perquè l'any 2023 tota la flota municipal siga totalment ecològica".

Visita al Castell

Com a complement a la mostra de vehicles ecològics, i dins de la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat, González de Zárate, al costat de la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, han participat en un recorregut per Es Castell amb veïns perquè els ciutadans puguen "gaudir caminant del nostre patrimoni Històric municipal". L'itinerari, malgrat la pluja d'este matí, ha servit perquè alguns veïns aprofundiren en la història d'este enclavament emblemàtic i conegueren algunes de les anècdotes que han deixat entre les seues pedres el fet de transcórrer la història.

El Calvari, més per als vianants

L'última de les activitats de la jornada de hui enclavada en la Setmana de la Mobilitat, ha reunit a la Casa del Fester 'Diego Cano Enguera' a veïns del barri del *Calvari amb tècnics de les regidories d'Obres i Mobilitat i el responsable de totes dos àrees municipals, José Ramón González de Zárate. En la trobada s'ha presentat el projecte d'urbanització i conversió en zona de vianants dels carrer Garita i part de Ramos Carratalà.

"Els ha agradat molt", ha puntualitzat González de Zárate, va ser una obra "amb plataforma única" que seguirà "la mateixa fesomia que tenen el carrer Garita des de Tomás d'Ortuño" amb la qual s'ha d'arribar fins a l'avinguda dels Ametlers. Amb esta actuació es busca que "siga molt més per als vianants, amb prioritat absoluta al vianant" en la qual es reformarà la vorera de pujada a l'esquerra de Ramos Carratalá.

En la trobada amb els veïns també s'ha consultat sobre les seues preferències sobre la data de començament dels treballs. Es va posar sobre la taula dos opcions, a la fi de setembre o després del pont d'octubre. Pràcticament per unanimitat es va decidir el segon.