Prop de 800 persones acompanyaran als Reis Mags en la gran Cavalcada del dissabte

El metge i catedràtic Alfonso Puchades; el farmacèutic Fernando Ruiz; i el director i compositor Francisco José Rovira, seran els emissaris de les seues Majestats d'Orient
0
0
Prop de 800 persones acompanyaran als Reis Mags en la gran Cavalcada del dissabte
Prop de 800 persones acompanyaran als Reis Mags en la gran Cavalcada del dissabte

Benidorm està immers en els preparatius per a rebre este dissabte, 5 de gener, als Reis Mags, que arribaran a la ciutat carregats de regals per a repartir entre els més petits i les seues famílies i que recorreran els carrers del centre en una gran Cavalcada en la qual participaran prop de 800 persones.

L'alcalde, Toni Pérez, i el regidor de Festes, Jesús Carrobles, han rebut este matí als emissaris dels Mags d'Orient, els qui des de la setmana passada estan a Benidorm coordinant i ultimant els preparatius de la Cavalcada des del Campament Real situat en la Plaça del Nadal.

Este any, el Rei Melchor ha triat com a emissari al farmacèutic Fernando Ruiz Mijares; mentre que el Rei Gaspar ha triat al metge i catedràtic Alfonso Puchades Orts. El Rei Baltasar, per part seua, ha volgut que sigua el seu emissari el director i compositor musical Francisco José Rovira Peretó.

L'alcalde ha traslladat als emissaris que “tot Benidorm, i especialment els nens i nenes, estan esperant als Reis Mags amb molta il·lusió i ganes”. Pérez ha agraït a la Regidoria de Festes i a tots els que participen en l'organització de la Cavalcada “l'esforç enorme” que realitzen perquè esta “sigua esplèndida”; al mateix temps que ha assenyalat que “estan sent un Nadal per a recordar” i en les quals “la ciutat llueix tan bonica com es mereix”.

El regidor de Festes ha informat que la Cavalcada partirà del Parc d'Elx a les 18.00 hores i recorreran els carrers Ametllers, Mart, Venus, Ruzafa i Ferreries fins a arribar a la Plaça de Nadal. Carrobles ha explicat que, igual que en anys anteriors, la Cavalcada s'estructurarà en dues parts: una lúdica i una tradicional. La primera “està dedicada als més petits amb personatges com Mary Poppins o Brave”. La segona part, tindrà com a eix central el conte ‘La història dels Reis Mags d'Orient’, editat per l'Ajuntament en 2015 i del qual “es repartiran 3.000 exemplars” durant el recorregut. Esta comptarà amb elements més tradicional com l'Estrella del Nadal, l'Anunciació o els pastors.

En la Cavalcada participen prop de 800 persones entre músics, ballarins, grups de pastors i seguicis de les seues Majestats; 12 carrosses; les entitats musicals de la ciutat –la Unió Musical, l'SM L’Illa i l'SM La Nova-; la Colla de Xirimiters de la Marina; i la Banda de Cornetes i Tambors. L'edil ha afegit que “l'emotiva arribada dels Reis Mags a la Plaça del Nadal” estarà acompanyada de “un espectacle multimèdia” i de “la magnífica marxa” composta per a les seues Majestats d'Orient per Francisco José Rovira.

Carrobles ha incidit que “cada any són més els veïns de la comarca que el 5 de gener es desplacen a Benidorm per a rebre als Reis Mags”, i ha recordat a petits i majors que Carter Real estarà esta tarda en la Plaça del Nadal entre les 18.00 i les 20.00 hores recollint les cartes per a les seves Majestats.