Patrimoni Històric organitza visites guiades per a conéixer el Benidorm romà

El 'Castellum' de la Cala estrena nova il·luminació nocturna policromàtica
0
0
Patrimoni Històric organitza visites guiades per a conéixer el Benidorm romà
Patrimoni Històric organitza visites guiades per a conéixer el Benidorm romà

La Regidoria de Patrimoni Històric que dirigix Ana Pellicer ha posat en marxa un programa de visites guiades al Tossal de la Cala per a particulars i grups que podran conéixer, de la mà de guies experts, com era aquell Benidorm del segle I aC que hui podem descobrir gràcies a la recent museïtzació del 'Castellum' romà i les intervencions arqueològiques realitzades per l'Ajuntament en col·laboració amb la Universitat d'Alacant.

El 'Castellum' va obrir les portes a la fi d'agost. Pot ser visitat ja per veïns i turistes de manera particular. Ara, amb este nou servici de Patrimoni Històric, s'obri encara més a la societat amb visites en grup. Coincidint amb l'inici d'esta activitat, el Tossal estrena també nova il·luminació policromàtica que podrà canviar de tonalitat en funció de les necessitats i que es podrà vore a quilòmetres de distància.

Des de l'Ajuntament s'estan cursant invitacions a les associacions locals perquè els col·lectius socials puguen gaudir de les noves visites guiades. També s'ha habilitat l'adreça de correu electrònic patrimonihistoric@benidorm.org a través de la qual qualsevol entitat pot posar-se en contacte amb la regidoria per a programar la seua visita al recinte museïtzat.

El 'Castellum' romà del Tossal de la Cala és l'únic fortí de l'època tardorepublicana excavat 'en extensió'. Després de la seua museïtzació i integració en l'entorn urbà, és ja un referent històric i un atractiu turístic més de Benidorm. L'horari d'obertura de la instal·lació és, de dilluns a divendres de 8,00 a 20,30 hores, ininterrompudament; els dissabtes de 9,00 a 14,00. No obstant això, les visites guiades es programaran a les vesprades: els dies laborables, de 17,00 a 20,00 hores; dissabtes, també de 9,00 a 14,00.