Mobilitat amplia el nombre de places de la 'Zona de Residents' en incorporar una part de Mercasa i l'Aigüera alta

Govern i tècnics estudien ja altres barris en els quals implantar este aparcament limitat als veïns, que en l'actualitat suma ja més de 2.000 places
0
0
Mobilitat amplia el nombre de places de la 'Zona de Residents' en incorporar una part de Mercasa i l'Aigüera alta
Mobilitat amplia el nombre de places de la 'Zona de Residents' en incorporar una part de Mercasa i l'Aigüera alta

Ja s'han entregat prop de 7.000 targetes adhesives, i en menys d'un mes s'han registrat prop de 600 nous empadronaments

L'Ajuntament de Benidorm ha ampliat el nombre de places d'aparcament de la 'Zona de Residents' en incorporar a esta part de l'estacionament de Mercasa i de la part alta de l'Aigüera, segons ha informat hui el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate. Concretament, s'han incorporat les places de "la plataforma de Mercasa més pròxima al Parc de Foietes, que és la més gran; així com del tram alt de l'Aigüera amb el carrer Virgen del Rocío, que és l'accés al Recinte Firal". D'esta forma, la 'Zona de Residents' suma ja "més de 2.000 places d'aparcament".

Segons les dades traslladades per De Zárate, des del passat 11 de març s'han repartit "més de 7.000 targetes adhesives" per a la 'Zona de Residents' a veïns empadronats a Benidorm i que paguen a la ciutat el seu impost de vehicles.

L'edil ha remarcat que "els residents ja estan percebent els beneficis d'esta mesura posada en marxa per l'equip de govern" que, a més, s'ha traduït "en 589 nous empadronaments". Referent a això, ha recordat que "ja vam dir que la creació de la 'Zona de Residents' anava a suposar una pujada del padró municipal". Una qüestió que no és menor donat que "volem arribar als 75.000 habitants empadronats, perquè aconseguir aqueixa xifra implica rebre majors ingressos i aportacions de les administracions supramunicipals i amb això millorar molt els servicis bàsics de la ciutat".

De Zárate ha avançat que a la vista de la demanda que està tenint la 'Zona de Residents', "este equip de govern ja està estudiant portar-la a altres barris de Benidorm". Així, s'estan analitzant possibles zones en el Racó de l'Oix, La Cala o Maravall i adjacents, atenent les reclamacions dels veïns.

A més, "hem donat instruccions als tècnics municipals perquè refacen tota la documentació de la 'Zona Verda' perquè puguem portar-les a terme", facilitant així que "els conductors de fora de Benidorm puguen fer ús d'estes places pagant, com es fa en ciutats com Madrid, Barcelona o València". Mentrestant, el regidor ha recordat que en els voltants de la 'Zona de Residents' hi ha més de 1.500 places d'aparcament dissuasiu en Mercasa, després de l'Estació del TRAM, en carrer Itàlia, Recinte Firal, al costat de l'estació d'autobusos o en els vials que circumden el Parc de Foietes.

D'altra banda, l'edil ha indicat que "després de quasi dos setmanes des de la posada en marxa de la 'Zona de Residents' la Policia Local ja està recorrent els carrers amb este tipus d'aparcament col·locant avisos" amb informació d'on es poden obtenir la targeta adhesiva que autoritza aparcar en estes places.

En este sentit, ha recordat que "fins al 30 d'abril" esta targeta adhesiva es podrà sol·licitar en l'extensió administrativa de Colònia Madrid —avinguda Beniardà, 61—, de dilluns a divendres en horari de matí i vesprada —de 09.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores—, i els dissabtes de 09.00 a 14.00 hores. Per a accedir a la targeta cal estar empadronat a Benidorm, ser propietari d'un turisme o furgoneta xicoteta, i pagar a la ciutat l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (ITVM). Les persones que complisquen estos tres requisits poden recollir la targeta presentant el seu DNI. A més, per a dubtes o incidències, s'ha habilitat el correu tarjetaresidente@benidorm.org.

Finalment, De Zárate ha informat que a partir de la setmana pròxima la Policia Local començarà a denunciar als vehicles aparcats en la 'Zona de Residents' que no abonen a la ciutat el seu impost de circulació. Les sancions seran les establides en l'ordenança municipal per estacionament en zona no autoritzada: 70 euros, 35 euros si s'abona dins del període de pagament voluntari.